2012-02-25, 19:37
|
|
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Mama oszczędza na mnie na każdym kroku
Cytat:
Napisane przez oh!
Ale autorka nie napisała że nie ma spodni bo się poniszczyły czy poprzednie są w zły rozmiarze. Napisała że CHCE a mama jej kupić NIE CHCE.
Moim zdaniem matka nie ma obowiązku dzielić swych zarobków po równo i lecieć kupić dziecko spodnie bo miała czelność sobie zakupić i spodnie i sweter. Zrozumiałam bym wielkie wzburzenie w sytuacji gdyby matka nie zaspakajała podstawowych potrzeb dziecka związanych z edukacją czy codziennym funkcjonowaniem. Zresztą też w pierwszym poscie autorka wpominała że tata dał jej na koncert, czyli też jakieś rozrywki ma zapewnione.
|
Nie wiemy więc czy po prostu chce, czy są jej potrzebne,
Uważam, że matka(rodzice) powinna zapewnić dziecku przynajmniej 3 pary spodni na zmianę, takich do szkoły.
Rozrywki - ja np. nie dostawałam na kino, itp. moi rodzice uważali, ze jest mi to niepotrzebne . Tu widzę, że dziewczyna na takie rzeczy ma szansę dostać pieniądze od ojca, ale od matki już nie - i to tylko potwierdza jej podejście.
A moim zdaniem ma taki obowiązek, no chyba że jej zostaje to może wydać na swoje przyjemności, ale jeśli dziecko potrzebuje jakiegoś ubrania, bo ma mało, a ona ma całą szafę i kupuje sobie no to...coś tu jest nie halo.
|