Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mama oszczędza na mnie na każdym kroku
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-25, 19:37   #41
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Mama oszczędza na mnie na każdym kroku

Cytat:
Napisane przez oh! Pokaż wiadomość

Ale autorka nie napisała że nie ma spodni bo się poniszczyły czy poprzednie są w zły rozmiarze. Napisała że CHCE a mama jej kupić NIE CHCE.

Moim zdaniem matka nie ma obowiązku dzielić swych zarobków po równo i lecieć kupić dziecko spodnie bo miała czelność sobie zakupić i spodnie i sweter. Zrozumiałam bym wielkie wzburzenie w sytuacji gdyby matka nie zaspakajała podstawowych potrzeb dziecka związanych z edukacją czy codziennym funkcjonowaniem. Zresztą też w pierwszym poscie autorka wpominała że tata dał jej na koncert, czyli też jakieś rozrywki ma zapewnione.
Nie wiemy więc czy po prostu chce, czy są jej potrzebne,
Uważam, że matka(rodzice) powinna zapewnić dziecku przynajmniej 3 pary spodni na zmianę, takich do szkoły.

Rozrywki - ja np. nie dostawałam na kino, itp. moi rodzice uważali, ze jest mi to niepotrzebne. Tu widzę, że dziewczyna na takie rzeczy ma szansę dostać pieniądze od ojca, ale od matki już nie - i to tylko potwierdza jej podejście.
A moim zdaniem ma taki obowiązek, no chyba że jej zostaje to może wydać na swoje przyjemności, ale jeśli dziecko potrzebuje jakiegoś ubrania, bo ma mało, a ona ma całą szafę i kupuje sobie no to...coś tu jest nie halo.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując