2012-02-25, 23:07
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20
Ona - dzięki za wsparcie
Wierz mi że miałam dylemat jak urodził sie Kubuś - że powinnam mu poświęcic tyle samo czasu do Hubertowi żeby bylo sprawiedliwie, ale chciałam też stracić tego by Hubert rozwijał sie przy Kubusiu - wiec podjelismy decyzje że Hubert nie bedzie jeszcze do przedszkola chodził
Uwierzcie mi ze ja na prawde staram sie, a jeszcze bardziej przez to że piszecie czego to w przedszkolu sie wasze dzieci ucza - ucze Huberta liczyć, pisać cyferki i literki, dodawać, czytam mu wiersze, bajki, on uczy sie ich na pamięć (nie zmuszam sam chce), Kubuś uczestniczy w tym albo nie, zwylke chwile posiedzi i idzie do pokoju bawi sie sam i po chwili znow przychodzi, uważam ze i tak szybciej wszystkiego sie nauczy - bo jest super obserwatorem
Czy jestem egoistką bo nie chcę jeszcze posyłac do przedszkola?
nie wiem ale wydaje mi sie ze nie - mam możliwosć bycia z chłopakami i korzystam, staram sie, czerpie z tego dla siebie....
Nie wiem czy w tym roku pójdzie do przedszkola Hubert - ja bym jeszcze nie chciała ale zobaczymy.
Z Kuba bede "w domu" tyle co i z Hubertem
Ja lubię moje życie, nasze - i chyba to najwazniejsze prawda
|
|
|