Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mama oszczędza na mnie na każdym kroku
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-26, 13:24   #97
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Dot.: Mama oszczędza na mnie na każdym kroku

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Widać rodzice tego Twojego kolegi nie mogli sobie na to pozwolić by mu dawać pieniądze. Przykre jest to ze jego zarobienie pieniędzy na soczek było( i być może nadal jest) dla Ciebie upokarzajace. Dla mnie dorabianie w dzieciństwie było normalne i jakbym miała możliwość wybierania to też bym wolała nie pracować. Chciałabym także żeby moje dziecko miało wszystko czego zapragnie, jak i pewnie większość normalnych ludzi, ale nie zawsze jest to możliwe. Nie wiem czy coś ci mówi akcja pt "podziel się posiłkiem" a jak nie to proponuję poczytać.
A jak czytam tu na wizażu tematy typu "moja mama na mnie oszczędza bo nie chce dać mi 99zł na spodnie czy dołożyć 100zł na buty za ponad 200zł" to poprostu przykro mi się robi. To straszne że teraz dzieciaki od tego uzalezniaja czy rodzice mnie lubią czy nie.
Tak zarabianie pieniędzy na soczek czy podstawowe środki do życia jest upokarzające bo dziecko może sobie dorabiać ale po to by mieć swoją kaskę czy kupić sobie coś lepszego na co nie stać rodziców. To nie jest normalne, że 18 latek musi zarobić na buty do szkoły czy zwykłe spodnie na co dzień.

Nie tłumaczcie się że wy zarabialiście w tym wieku bo to nie jest jakiś wyjątek, dużo dzieciaków dorabia, żeby mieć swoje pieniążki ale jak ktoś w wieku 18 lat zarabia po to żeby normalnie żyć i musi się kłócić o kupno butów na wf to dla mnie to nie jest normalne.
Muszka Owocowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując