Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki PRLu
Wątek: Kosmetyki PRLu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-12-14, 19:16   #303
Pomadka
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki PRLu

Cytat:
Napisane przez ania*aneczka Pokaż wiadomość
A oglądał ktoś z was "Przygody wesołego diabła"??

"ja kudłaty, durnowaty nie wiedzialem, co to taty..."

Pamiętam,ze strasznie sie go balam i brat mnie nim straszyl, a potem sie smial ze mnie, jak lecialam piorunem do swojego pokoju pod kołdre,zeby czasem diabeł nie wyszedł z telewizora i mnie nie porwal...

i jeszcze, oprocz wszystkich wymienionych przez was reliktow ( hehe) pamietam,ze lubilam program chemiczno-fizyczny "Od kuchni" czy jakoś tak...Prowadzil to pan Nidzicki (?) ze swoimi 2 synami..takie rozne eksperymenty przeprowadzali no i jeszcze "7 życzen" (i gleboki glos Rademenesa: "Darrriuszuuu"), Pi i Sigma,"Janka" (tak,tak, ta co miala magiczny pierscionek po jakiejs babce) i tego chochlika tez kojarze- to bylo o jezyku polskim i bledach ortograficznych....

a jeszcze dodajac kilka zagramanicznych hitow-to oczywiscie Yataman, Dżidżi, co zagladal czirliderkom pod spodniczki,"Pełna chata", "Bill Cosby Show",

A pamietacie moze, jak byl na TVP2 serial dla gluchych?o takiej rodzinie...mowili w jezyku migowym... leciala taka piosenka, jak sie zaczynalo: "dlaczego to my spiewamy rekami (..) Mrugamy na znak, kiwamy głowami, zrozumie nas swiat...".. Wiecie, jaki to byl tytul tego serialu?

itp...itd... eh...jak milo powspominac..

Cytat:
"I'm Mazzy, big Mazzy..I'm hungry" i bah! zegarki wpierniczał,az mu sie uszy trzesly (i byl jeszcze przebiegly MR Corvax..),
To było już w latach 90-tych.

Wydaję mi się, że pr. z Nidzickim i jego synami też był pod koniec lat 80-tych z poczatkiem 90-tych... Ale nie jestem pewna, bo on o tej tematyce realizował kilka programów po sobie.

Natomiast była "Sonda" i "Labolatorium". Pamięta ktoś
Cytat:
edit: O!! A KUKU-RUKU PAMIĘTACIE??
KukuRuku to jest zdrowe cudo w masie kakaowej. Taka była pionsekna w reklamie i to też lata 90-te.

A wspominałyscie filmy z tamtych lat.
Nie będę oryginalna i również przepadam za Misiem. Poszukiwany poszukiwana, Co mi zrobisz jak mnie złapiesz, Seksmisja, Nie lubię poniedziału. I "Dziewczyny do wzięcia". Oglądał ktoś? Rewelacja, polecam.
Świetne filmy, dobre komedie z fajnymi aktorami. Teraz to już kultowe filmy.

Z seriali to oczywiście Zmiennicy, Alternatywy 4 [przepadam ], Czterdziestolatek, porucznik Borewicz, czyli Bond z PRL'u - 07 Zgłoś się.