A oglądał ktoś z was "Przygody wesołego diabła"??
"ja kudłaty, durnowaty nie wiedzialem, co to taty..."
Pamiętam,ze strasznie sie go balam i brat mnie nim straszyl, a potem sie smial ze mnie, jak lecialam piorunem do swojego pokoju pod kołdre,zeby czasem diabeł nie wyszedł z telewizora i mnie nie porwal...
i jeszcze, oprocz wszystkich wymienionych przez was reliktow ( hehe) pamietam,ze lubilam program chemiczno-fizyczny "Od kuchni" czy jakoś tak...Prowadzil to pan Nidzicki (?) ze swoimi 2 synami..takie rozne eksperymenty przeprowadzali

no i jeszcze "7 życzen" (i gleboki glos Rademenesa: "Darrriuszuuu"), Pi i Sigma,"Janka" (tak,tak, ta co miala magiczny pierscionek po jakiejs babce) i tego chochlika tez kojarze- to bylo o jezyku polskim i bledach ortograficznych....
a jeszcze dodajac kilka zagramanicznych hitow-to oczywiscie Yataman, Dżidżi, co zagladal czirliderkom pod spodniczki,"Pełna chata", "Bill Cosby Show",
A pamietacie moze, jak byl na TVP2 serial dla gluchych?o takiej rodzinie...mowili w jezyku migowym... leciala taka piosenka, jak sie zaczynalo: "dlaczego to my spiewamy rekami (..) Mrugamy na znak, kiwamy głowami, zrozumie nas swiat...".. Wiecie, jaki to byl tytul tego serialu?
itp...itd... eh...jak milo powspominac..