Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Miłe zachowania nieznajomych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-02, 09:21   #10
rnm
Wtajemniczenie

Dot.: Miłe zachowania nieznajomych

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;3266578 1]
mój około 90letni sąsiad zawsze witając się ze mną ściąga kaszkiet kłaniając się to bardzo miłe
[/QUOTE]
też mam takiego sąsiada

Ostatnio miałam sympatyczną sytuację z małym chłopcem. grupa przedszkolaków wsiada do autobusu, tłok, hałas. Jeden chłopiec podchodzi do mnie i z miną niesamowicie poważną mówi: "pani jest bardzo ładna" ......

Ogólnie zauważam, że w Polsce cieszą nas nawet najdrobniejsze gesty sympatii, bo chyba nie jesteśmy społeczeństwem zbyt... otwartym
Za granicą przepuszczanie na pasach jest obowiązkiem kierowcy i w zasadzie nikogo to nie dziwi (a już na pewno nikt za to nie wyraża wdzięczności, czy podziękowań). Podobnie jest z miłymi gestami od nieznajomych, czy nawet inicjowaniem niezobowiązującej rozmowy w metrze. Kilkukrotnie spotkała mnie (za granicą) sytuacja, że pytając kogoś o drogę zostałam odprowadzona do samego celu. Początkowo wydawało mi się to dziwne i nawet bałam się, czy nic mi nie grozi
Innym razem chłopak, który nie miał czasu mnie odprowadzić najpierw szukał dla mnie adresu na mapce w iphonie, a później obdzwonił 3 znajomych, żeby mi pomóc Kilkukrotnie zaczepiono mnie na ulicy, żeby zapytać gdzie kupiłam dany element stroju, albo żeby tylko go pochwalić. Przyznam, że na początku było to dla mnie bardzo (!!!) dziwne, a później uznałam to za dość sympatyczne.

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując