Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szkoła katolicka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-04, 14:12   #12
Asji
Zadomowienie

Dot.: Szkoła katolicka

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete
Przy naborze do szkoły, o której pisałam był wymagany "list polecający" od księdza nauczającego religii w poprzednich latach, ale to była czysta formalność. Poza tym szczegółem nie było żadnej różnicy.
o, przypomniałaś mi jak o mały włos nie zaciągnęłam się na uczelnię teologiczną i z tej okazji złożyłam wizytę u proboszcza celem zdobycia takiego "listu polecającego"

Co do różnic między szkołami katolickimi a zwykłymi to znajomi ze szkoły katolickiej mówili np o jakichś zorganizowanych wyjściach na różaniec i kilku pielgrzymkach (myslę, że to raczej dla chętnych, ale fakt faktem, że zwykłe szkoły takich nie organizują, pomijając pielgrzymkę przed maturą). I to co sama pamiętam to internat przy tejże szkole. Oczywiście osobny budynek dla facetów i osobny dla dziewczyn + siostry zakonne strzegące cnoty moich koleżanek przepraszam, nie chcę żeby to brzmiało prześmiewczo, ale nie wiem jak to ująć.
Organizacja w takiej szkole pewnie zalezy od konkretnego miejsca, no i trzeba mieć świadomość, że nie każda szkoła katolicka ma religijny przymiotnik tylko w nazwie Wiele z nich zapewne naprawdę dba o chrześcijańskie wychowanie młodzieży.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując