Dot.: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler
Cytat:
Napisane przez vilya
ja w restauracji żurku nie zamawiam, bo dla mnie to za bardzo pospolite danie.
Nie rozumiem, gdy w restauracji używa się dań z proszku, albo jakiś dziwnych mieszanek przypraw a raczej glutaminianu sodu ale akurat nie wiem czemu nie można zrobi żurku z butelki, przecież jest tam normalny kiszony żurek a żeby był smaczny to trzeba przecież jeszcze coś do niego dodać. Akurat sam żurek z butelki nie jest dla mnie niczym niezwykłym,,. ba nawet nie wyobrażam sobie aby w restauracji ktoś kisił żur.
|
no właśnie, żurek z butelki nie jest niczym niezwykłym i żebym chciała go zjeść, musiałby być zrobiony na zakwasie. amen, chyba zrobił się mały ot
__________________
when I grow up, I want to be a forester
run through the moss on high heels
that’s what I’ll do, throwing out boomerang
waiting for it to come back to me
|