Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trudny przypadek - przyszła tesciowa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-02-07, 00:36   #3
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81
Re: teściowie!!

Jeżeli Twój TŻ twiedzi, że przyszli teściowie Cię lubią, a oni nie dają Ci ewidentnie odczuć, że jest inaczej to nie widzę specjalnego problemu. Wypada po prostu zachowywać się uprzejmie, nikt nie każe Ci padać im w ramiona , w końcu nie z rodzicami bierze się ślub
Teraz już nie mam tego problemu, ale przez 4 lata byłam w związku, w którym rodzice chłopaka początkowo poprzestawali na złośliwych docinkach w mojej nieobecności, potem nie krępowali się "milutkich" tekstów nawet gdy wiedzieli, że słyszę, a skończyło się na zakazie wstępu do ich domu (wtedy był to również dom chłopaka) i dzwonienia tam (nie mówiąc już o dzwonieniu do mnie z ICH telefonu). Dodam, że nigdy nie byłam nieuprzejma, nie zrobiłam im nic, za co mogli by być źli itd, a powodem było to, że jestem niewierząca (potem okazało się, że prawdopodobnie również stan zdrowia, różnice w wykształceniu i podejściu do życia ich i moich rodziców). Nie do zniesienia był też fakt, że ich zdaniem chłopak był we mnie zbyt zapatrzony i zbyt zakochany...
Nie muszę chyba dodawać jak ciężki jest związek (i to na odległość) przy takich układach.

Dopóki są mili i w porządku, to nie jest źle, może postaraj się jakoś do nich zbliżyć, może lubią Cię naprawdę, tylko nie macie okazji poznania się lepiej?

pozdrawiam
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując