2012-03-06, 23:40
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3
Ja mam niestety wszystkie perfumy od testowaczy, a to dlatego że dużo się ich namnożyło w ostatnim roku i każdy jest dopiero napoczęty (tylko body spray z adidasa który dostałam w 2010 jest na wyczerpaniu), a nie chcę kupywać nowych, dopóki nie skończę tych (no dobra, mam podróbę Lady Million z Bi-Es, jako jedyna jest ok- nawet nie wiem czy sam oryginał jest od firmy testującej ). Ostatnio kupiłam wode toaletową Yves Rocher (tą o zapachu bzu), czaiłam się na nią od dawna i kupiłam po promocji, a parę dni później okazało się, że YR już nie jest na zielonej 
Pozostają oczywiście prezenty, balsamy do ciała z Lacoste, szampon (pełen detergentów) i balsam (pełen szkodliwych alkoholi) z Avonu kupione przez babcię, oczywiście i tak cieszę się że stara się robić prezenty uwzględniając moje potrzeby w pielęgnacji włosów i się stara 
Cytat:
|
Co do zmywania makijażu to ja używam aktualnie oleju ze słodkich migdałów i super się sprawdza.
|
O proszę, ja mam zamiar używać do włosów, ale może zaskoczy mnie wielofunkcyjnością Spróbuję bo dwufazowy płyn z Ziaji już się zbliża ku końcowi 
Przestałam używać toników, ale ostatnio w sklepie w mojej rodzinnej miejscowości na końcu świata zawsze znajduję jakieś perełki (pod dostatkiem mam tam masek, emulsji z Glorii, są wszelkie odżywki i szampony Joanny, Ziaji) i zauważyłam tonik firmy Uroda z melisą i chyba właśnie też aloesem, producent to Bi-Es, cena 7 zł. Używam go do złagodzenia ewentualnych trąbkowych strupów, wszystko ładnie się goi, ogółem cała twarz jest ukojona, świeża i pachnąca Czasem jest to przydatna rzecz 
Co do mikrofibry, używam ściereczek -oczywiście po poleceniu ich na tym forum przez inne Użytkowniczki- i jestem bardzo zadowolona 
Miałam się uczyć.
Edytowane przez niemniej_jednak
Czas edycji: 2012-03-06 o 23:48
|
|
|