Re: Gdzie będziecie mieszkać po ślubie?
Ja mysle ze chyba najbardziej "opłacalne" jest poczatkowo zamieszkac z rodzicami. Trzeba oczywiscie wybrac tych ktorzy maja lepsze warunki ku temu. Przez ten czas raczej nie jest kolorowo (znam z opowiadan znajomych ktorzy juz sa po slubie, sama jeszcze nie jestem mezatka), ciagle klotnie, bo rodzice lubia sie wtracac w zycie mlodych, ale warto przecierpiec jakis czas i postarac sie odlozyc mozliwie jak najwiecej pieniedzy. Cos na poczatek! Potem mozna cos kupic. Jesli sie ma choc czesc sumy to zawsze mozna wziazc kredyt ktory latwiej splacac, bo na mniejsza sume. W ostatecznosci zostaje cos wynajac, ale wtedy napewno sie niczego nie odlozy. Jesli chodzi o wypowiedzi ze trzeba poczekac ze slubem poki sie czegos nie dorobi, to moze jestem naiwna bo mloda, ale uwazam, ze w takich czasach w jakich zyjemy, nie ma na co czekac, bo jak sie czlowiek dorobi samodzielnie i uczciwie mieszkania, to juz moze byc za pozno i na slub i na dzieci!!! Bo bedzie dobrze po 30!!! czasami warto zaryzykowac choc troszke.
|