Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z koleżanką, która mnie kopiuje.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-09, 08:18   #1
magmaran
Raczkowanie

Problem z koleżanką, która mnie kopiuje.

Cześć dziewczyny.
Mam chyba dość nietypowy problem, w sumie nie wiedziałam w jakim dziale go opisać, ale ponieważ mam prawie 30 lat, pomyślałam, że tutaj będzie ok
Mam koleżankę z którą spotykam się dość często, ale nie traktuję jej jako przyjaciółki, po prostu należy do paczki znajomych . Bardzo się wszyscy lubimy, czasem organizujemy różne wspólne wypady czy imprezy. Ona sama także jest bardzo sympatyczna, tylko od jakiegoś czasu zaczął mnie denerwować pewien szczegół. Otóż ona mnie po prostu od jakiegoś czasu coraz bardziej kopiuje. Chodzi głównie o wygląd; zrobiła taką samą fryzurę jaką noszę ja, zaczęła się identycznie ubierać. Do tego stopnia, że niektóre ubrania kupiła dokładnie takie same jak moje, nawet tego samego koloru. Strasznie mnie to irytuje, bardzo nie lubię, gdy ktoś wygląda jak ja, dziwnie się czuję. Dochodzi do takich śmiesznych sytuacji, że znajomi na ulicy nas mylą i biorą ją za mnie. Według mnie jej zachowanie jest dziwne także ze względu na wiek, w końcu nie jesteśmy nastolatkami, obie mamy pod trzydziestkę, za niedługo wyjdziemy za mąż. Wiem, pewnie powiecie, że najprościej byłoby jej to powiedzieć, ale jakoś mi głupio tak podejść do niej i powiedzieć, aby przestała naśladować mój styl, być może ona nie ma świadomości tego jak bardzo stała się do mnie podobna, sama już nie wiem co o tym mysleć. A może ja przesadzam? Może ona po prostu chciałą zmienić swój image, który wcześniej był nudny i to tylko zbieg okoliczności, że mamy taki sam gust? Na prawdę mam mętlik w głowie, ale z drugiej strony trafia mnie w momencie jak ją zobaczę w ubraniach, makijażu i fryzurze takich samych jak moje. Nie chcę żeby się obraziła, nasi faceci są dobrymi kolegami, nie chcę aby to wszystko się rozpadło przez babskie fanaberie. Może któraś z Was miała podobną sytuację, albo może macie jakieś pomysły jakby to bezkonfliktowo rozwiązać.

magmaran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując