Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - karmelkowe włosy:))
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-09, 19:37   #1806
Izane
Raczkowanie

Dot.: karmelkowe włosy:))

Cytat:
Napisane przez marthitaaa0220 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, każda z nas ma jakieś swoje wyobrażenie o tym kolorze Podpinam zatem fotkę z kolorem o który mi chodzi
Boję się Elgonu, słyszałam że na początku jest ok, ale jak nałoży się farbę to włosy znowu utleniają się do ciemnego...
Mój wypatrzony karmel jest dosyć ciemny dlatego może spróbuję trochę wyrównać kolor kąpielą rozjaśniającą ? Hmm...
Tylko jaki kolor wybrać żeby wyszło mniej więcej tak jak na zdjęciu?
Poziom 6 czy 7?? I z jakim refleksem?
Powiem tak, każda z nas ma inne włosy, ale nie musisz bać się Elgonu o ile będziesz pamiętać dwie żelazne zasady:
po pierwsze: włosy należy zafarbować zaraz po użyciu Elgonu, a nie jak robią to niektóre dziewczyny na następny dzień lub nawet po kilku dniach;
po drugie: należy użyć koloru o dwa tony jaśniejszego niż się chce uzyskać docelowo, np. ja chcąc uzyskać poziom 7 użyłam farby z poziomu 9.

Ale faktycznie Ty nie chcesz mieć takiego typowego karmelowego koloru, bo zdjęcie które zamieściłaś, to bardziej brąz z ciepłym refleksem, więc może faktycznie wystarczy wyrównująca kąpiel rozjaśniająca.
Z palety Alfaparf najbardziej "zalatuje" pod ten kolor farba 8NB lub 7NB, przynajmniej tak mi się kojarzy.
Możesz spróbować zamieścić swoje zapytanie na wątku dotyczącym farb fryzjerskich, tam wypowiadają się Wizażanki, które od lat farbują się tylko profesjonalnymi farbami i mają naprawdę dużą wiedzę co z czym "się je"
Izane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując