2012-03-11, 12:43
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: uzależnienie od słodyczy
masz dobrze zbilansowaną dietę na pierwszy rzut oka, więc to raczej nie jest kwestia niedoboru węglowodanów. Oczywiście trudno ocenić ilość tych warzyw, o których napisałaś. Jedyne, co można polecić, to ewentualnie zwiększenie ich ilości.
Odnośnie słodyczy: zacznijmy od tego, że to nie jest twoja wina. W produkowanych przemysłowo słodkościach jest mnóstwo substancji, które mają uzależniać klienta (podobnie jest z serami - kwestia kazeiny), a to oczywiście nakręca biznes i chyba nie powinno dziwić. Poza tym istnieje prawdopodobieństwo, że masz więcej kubków smakowych niż przeciętna jednostka Uwierz mi, że pierwsze dni bez słodyczy są koszmarne. Potem nie czujesz żadnej różnicy ani pociągu. Trzeba po prostu przetrwać 
Mam fazy "z" i "bez" i zdecydowanie wolę tę drugą. To nie jest kwestia tego, że JA lubię słodkości - to one mnie przyciągają. Tak działa glukoza w naszym organizmie.
A zatem: stay strong.
btw, myślałaś o tym, żeby sama przygotowywać sobie jakieś wypieki/batoniki, itp.? Wtedy masz wpływ na to, co do nich pakujesz i co konsumujesz. Warto.
|
|
|