Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Segregacja uczniów w polskich szkołach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-12-20, 12:24   #2
Belcia
Zakorzenienie

GG do Belcia
Dot.: Segregacja uczniów w polskich szkołach

aaaa pamietam o tym przegrodzonym przedszkolu.

ja tez w przedszkolu chodzilam na angielski, nawet sie niezastanawialam czy inne dzieci moga chodzic.
nawet nie wiem czy to byly platne lekcje pewnie tak
w kazdym razie nie powinno tak byc .Kazde dziecko w przedszkolu powinno miec rowne szanse na rozwoj.To co wyprawiaja osrodki wychowawcze w dzisiejszych czasach to sie w glowie nie miesci
z jednej strony jakos sie musza utrzymac ale po kiego pieciolatkom jakis specjalista od rytmiki.
ja mialam zwyczajne zajecia z pania przedszkolanka i wyroslam na czlowieka.
zreszta w przedszkolu takie zajecia powinny byc zabawa i tyle. Jak rodzic zauwazy jakies zdolnosci wybitne w danym kierunku to wtedy powinien sie zainteresowac i poslac dziecko do odpowiedniej szkoly
przedszkole nie jest od tego!

uwazam ze taka segregacja to wina przedszkoli .Tak jak w tym artykule jest napisane- przescigaja sie w wychowaniu dzieci. A mnie sie zdaje ze przedszkole to nie specjalistyczna szkola prowadzona przez profesorow, tylko miejsce gdzie dziecko ma sie bawic, uczuc pierwszych odruchow, kontaktow z innymi ludzmi- dziecmi.
Do dalszego rozwoju dziecka sluzy juz szkola .W dzisiejszych czasach z dzieci chce sie zrobic cyborgow, ktore juz w wieku 7 lat plynnie mowia w roznych jezykach.Po co
to wina przedewszystkim przedszkoli...a rodzicom sie nie dziwie, ze placa za wymyslne dodatkowe zajecia, chca zeby dziecko mialo lepszy start w zyciu
Chociaz niektorzy rodzice mysla ze takie zajecia moga w pelni zastapic relacje rodzic- dziecko a jeszcze inni chca wlasne ambicje poprzez dziecko zaspokoic
przykre to wszystko

Belcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując