2012-03-12, 21:09
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne ploteczki prrrawie narzeczonych cz.17
Cytat:
Napisane przez ksenawojowniczka
WOOOW!! GRATULACJE!!!  Obrączki piękne. Rodzice koniecznie powinni być, a co do sukienki ostatnio widziałam piękną w New Look i stwierdziłam, ze gdybym brała cywilny właśnie taką bym założyła
|
Taaa tyle że u mnie to nie takie łatwe z doborem sukienki/sukni TŻ obiecał że zapłaci za taką jaką sobie wymarzę 
Cytat:
Napisane przez ksenawojowniczka
AAA dziewczyny! Coś mi się przypomniało, czytałam ostatnio, że niebawem szanowni   : ksiadz:   :k siadz: planują wprowadzić obowiązek zapisu w kościele minimum pół roku przed planowanym ślubem! Słyszałyście o tym? Podobno ma być to ogłoszone w maju na Kongresie rodzin...
|
Taaa TŻ mnie wczoraj uświadomił bo nic nie słyszałam wcześniej
Cytat:
Napisane przez sylvi_86
widac ze chca nas kontrolowac.. coraz gorzej. jak tak dalej pojdzie to ludzie beda rezygnowac ze slubow koscielnych 
|
Jak np. MY 
Cytat:
Napisane przez jlys
a dziś kupiliśmy groupona i jedziemy do Zakopanego 24-26 marca 
|
Oooo super Zakopane jest fajne a po Krupówkach mogłabym chodzić godzinami
Cytat:
Napisane przez sylvi_86
uuuuu wycieczka  fajnie fajnie
ehhhh szkoda gadac  ale te ich widzimisie to mnie doslownie rozwalaja
a juz niedlugo "narzeczeni muszą sie spowiadać co miesiąc juz na rok przed slubem" tragic!!
|
Dokładnie...
Cytat:
Napisane przez sylvi_86
to nie chodzi o to ze to problem tylko na jaka cholere kosciol na sile probuje wszystkich kontrolowac? coraz wieksza ingerencja w prywatnosc
|
J.W.
Cytat:
Napisane przez santom
nie no... nadal nie kumam... jaka kontrola? kontrolowac to chca nas media, steruja nasza opinia, motaja nami jak wypchanymi kukielkami... ale fakt zgloszenia sie do kosciola 0.5 roku przed planowanym slubem w zamian za 3 miesiace przed? hmm... jak dla mnie, osoby ktora jest 2 miesiace przed slubem zgloszenie sie do kosciola nawet 9 miesiecy przed slubem nie bylo zadnym problemem i zrobilabym to nawet gdyby tak bylo ustalone odgornie... po cos ma to sluzyc, zreszta tak jak z art jest napisane: w celu umocnienia wiary, milosci...
|
ale ze niby jak to ma umacniać wiarę?? Miłość? - skoro ludzie chcą się pobrać to chyba znaczy że się kochają i nie wiem jak wydłużenie terminu ma na to wpłynąć tak więc nie rozumiem co to ma na celu bo te argumenty do mnie nie trafiają
Aaaa już wiem - księża muszą sobie rozplanować na co wydać zarobioną wtedy kasę bo tak z zaskoczenia to mają problem co z pieniążkami zrobić
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------
222 dni
|
|
|