Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-13, 09:21   #295
ivoncia16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja Wam nie opowiadałam o mojej koleżance. . .
Więc w niedziele byliśmy u znajomych-mają miesięczną córeczkę. I wiecie,że rodziła ją DWA razy!!
Bo w 36 t.c. dostała skurczy,pojechała na porodówke. Tam miała rozwarcie na 5 cm i od razu dali jej zastrzyk czy kroplówkę,żeby małej się płucka szybciej rozwinęły. Dali jej też kroplówkę,żeby wszystko się szybciej potoczyło. Skakała na piłkach,leżała w wannie a tu po 6 godzinach ona przestaje czuć ból . Krzyczy do położnej,że coś jest nie tak . Bo ona nie ma skurczy. To podłączyli ją pod KTG a tam wyszło,że skurcze ustały . Położna sprawdziła rozwarcie a ono na 3 cm . To szybko wołali lekarza, i zaczęli dawać jej zastrzyki żeby szyjka się zamknęła całkowicie itd. Po 7 godzinach była już na normalnej sali,na drugi dzień wyszła ze szpitala. Po 1,5 tygodnia znowu dostała skurczy . Zadzwoniła do szpitala,kazali jej przyjechać, a poród trwał tylko godzinke .
Ale powiedziała,że tego co przeżyła wcześniej nikomu nie życzy.
masakra ! ;/
pozniej codziennie bym sie denerwowala ze znow sie zacznie
wogole jak juz bede w 8 miesiacu to codziennie bede myslala o porodzie i sie stresowala ze moze tej nocy sie zacznie
juz widze ta moja panike
a nie wyobrazam sobie jak sie zacznie !!!!!!

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ooo to faktycznie sobie poczekasz. Dobrze,że jesteś pierwsza,chociaż masz pewność że wejdziesz o przyzwoitej godzinie

Trzymam kciuki za wizytę .

Teraz to i nawet ta moja koleżanka się z tego śmieje ,ale mówi że jak skurcze ustały to była wściekła,bo tyle męczarni,nastawiła się psychicznie na wszystko a tu taki psikus . No i dodatkowo powiedzieli jej ,że mała jest ułożona główką w dół ,i zeszła troche do kanału rodnego i grozi jej wodogłowie . Ale cesarki nie chcieli jej zrobić.
współczuje jej ;/
straszyc tylko potrafia a nic nie zrobia

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

Nicki gratuluję

ja ostatnio w ogóle nie mogę tu zajrzeć
Chciałam się tylko pochwalić że oficjalnie czuję ruchy do tej pory czułam jakby mnie coś smyrało, czy pukało w środku a wczoraj tak mnie kopało że aż skóra się dźwigała i się pomylić z niczym nie dało tylko kot mój sie denerwował bo leżał na kolankach i dupkę miał przy brzuchu i przy każdym kopniaku podskakiwał
super że już czujesz ruchy
moja dzidzia czasami jest taka rozbrykana że ziągle się rusza np wczoraj
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora