2012-03-16, 09:03
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. IV
Cytat:
Napisane przez nafnaf
Milko, Optima fv to dokładnie to samo, co Soflens 38 - producent zmienił tylko nazwę, opakowanie i czas noszenia (kwartalnych teraz już się raczej nie produkuje). Próbowałaś jakiejś innej firmy? Może np. takie?
http://www.acuvue.pl/soczewki-dwutygodniowe/advance
Wiem, że dużo osób je chwali  Ja z kolei noszę Optixy Aqua i dla mnie są super, ale wiem, że niektórzy narzekają na to, że one są za sztywne i je czuć po jakimś czasie  Te Johnsony są na pewno dużo delikatniejsze w dotyku.
|
właśnie Soflens 38 nosiłam, i gorszy komfort...ale - cóż, będę się musiała przyzwyczaić. Trochę szkoda mi kasy na testowanie innych - raz kupiłam soczewki innej firmy, o tych samych parametrach - nie mam pojęcia, jakiej, to było kilka lat temu w salonie Paris Optique bodajże - i nie mogłam w nich wytrzymać dwóch godzin! Uwierały, oczy piekły - gdybym zaczęłam od takich w ogóle, to bym w życiu się nie zdecydowała na soczewki...Po kilku dnia prób wywaliłam.
Hmm, ja nie mam takich jak Wy odczuć w kwestii Milennium. Może trochę nagięte, ale traktuję taką literaturę z dystansem - i czasem mi ewidentne bajki przeszkadzają, tutaj akurat tak nie było
|
|
|