Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nail Tek-i jak Wam pasuje?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-12-21, 21:41   #880
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest
Dot.: Nail Tek-i jak Wam pasuje?

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
A ja trochę z innej beczki. Bo zaintrygowała mnie pewna sprawa. Pewnie nie wiele z was czyta składy na produktach, a u mnie to jest juz mania
Ale do rzeczy.
Miałam kilka butelek Nail Tek Foundation II, ostatnio kupiłam kolejną. Tym razem już od przedstawiciela firmy Nail Tek Polska. I wiecie co? skład i zapach odżywki, pudełko, i samo jej zachowanie na paznokciu są zupełnie inne niż moich wcześniejszych. I tak sie zastanawiam czy coś w nich zmienili w skłądzie NT czy na allegro są podróbki
I teraz prośba mała do Was, jeśli macie jeszcze pudełka po waszych odżywkach to sprawdźcie skład i napiszcie co i jak (i jak dawno kupiłyście)
Ten poniżej podany przez Dolly miałam na poprzednim opakowaniu (teoretycznych podróbek).

skład NT foundation II

Wiesz Froggie, na allegro na aukcjach polskiego przedstawiciela Nail Tek jest napisane, że nasze polskie odżywki mogą się różnić składem od tych amerykańskich, bo to jest związane z przepisami. Np. polskie przepisy nie pozwalają stosować jakiegoś składnika w takiej ilości jak w ameryce. Przez co te polskie Nail Teki mogą być słabsze.
Dlatego ja wolę zamawiać od sprawdzonych osób, które sprowadzają Nail teki z USA

A opakowania jeszcze mam. Tylko, że to stare pudełka.

Foundation II kupiony ok 1 rok temu:
Ethyl acetate, butyl acetate, isopropyl alcohol, toluol, polyester resin, tosylamide/epoxy resin, nitrocellulose talc, hydrated silica, fiberglass, polyurethane resin, triphenly phoshate, trimethyl pentanyl diisobutyrate, camphor, butyl alcohol, formaldehyde, stearalkonium hectorite, atcaralkonium bentonite, diacetone alcohol, citric acid, d&c violet #2.

Intensive Therapy II kupiony jeszcze wcześniej, ponad 1 rok temu, a może nawet 2 lata temu.
Butyl acetate, toluol, nitrocellulose, ethyl acetate, tosylamide/formaldehyde resin, dibutyl phthalate, isopropyl alcohol, butyl alcohol, formalin, camphor, hydrolyzed protein, calcium pantothenate, benzophenone-1, d&c violet #2.
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując