2012-03-19, 12:40
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Polki na emigracji sa "latwiejsze"? Czyli o zwiazkach z "kolorowymi"...
Cytat:
Napisane przez Mateusz8
Ehh cos te forum dziwnie działa, myślałem, ze ten temat nie został przyjęty przez stronę, a pojawił się po czasie.
juz w innym watku poruszylem ten temat.
generalnie chodzi o tego typy związki. czyli polki po krotkim pobycie z slabym angielskim, bez znajomoci obcych kultur, sa dosc latwe dla miejscowych. nie zraza je nawet ryzyko takiego zwiazku:
"A jeśli chodzi o muzłumanów, to spotykałam się z czarnym chłopakiem, który był tej wiary i nie wiem sama, on był i jest dobrym człowiekiem, a z kolei inny, biały chłopak, który też jest muslim i którego znam już z 3 lata to jeden wielki kłamczuch i niewierny typ. Trzeba by było zagłębić się w tą wiarę, żeby ją zrozumieć. Można powiedzieć, że byłam z tym czarnym chłopakiem, który jest muzłumaninem, on strasznie się wczuł we wszystko, myślał już nawet o ślubie i o tym, że po zawarciu związku małżeńskiego przejdę na tą wiarę,,
a propo autorki tej historii jeszcze. moim zdaniem takie zachowania sa niegodne i polacy maja prawo krytykowac takie dziewczyny, poniewaz:
a)psuja opinie innym polkom
b)narazaj polakow na szyderstwa ze strony czarnych, czy bezowych.
c)takie zwiazki maja praktycznie zerowe szanse na powodzenie.
d)hinduski i muzulmanki musza miec zgode rodziny na zwiazek z europejczykiem, o co jest bardzo ciezko.
no i ryzyko HIV itp. jest o wiele wieksze od strony czarnych.
|
Wiesz, ja uważam, ze ty narażasz sie na bana, bo jak dla mnie przejawiasz właśnie tendencje rasistowskie. BTW wyrażenie: kolorowy jest pejoratywne i jest uznane za przejaw nietolerancji.
Naprawdę uważasz, e kazdy czarny mężczyzna mieszkający w UK, dopiero co z dzungli wyszedł? nie wie co to higiena czy choroby przenoszone drogą płciową
Myśli doprawdy że dla Polek jedynie inny kolor skóry sie liczy?
Wg mnie każda osoba oceniajaca innych jedynie po kolorze skóry i bazujac na stereotypach jest mało rozgarnieta:
czy to dziewczyna, która wskakuje do łóżka facetowi którego w ogóle nie zna i nie może się znim porozumieć ze względu na barierę językową czy facet, który pisze Polka z małej litery i ocenia ludzi na podstawie ... no właśnie jednej wypowiedzi
|
|
|