Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-19, 14:19   #412
misia20l
Zadomowienie

Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Weszła ustawa, że kury które produkują jajka na sprzedaż muszą byc w klatkach, a nie na wolności i dlatego te jajca takie drogie

i mają miec odpowiednią ilośc miejsca, bo na jedną kure przypadało do tej pory za mała ilosc powierzchni i teraz kazda dostała troche wiecej miejsca i teraz muszą tew klatki miec i wiecej tych klatek czy cos tam takiego. my własnie w kwietniu z tesciami kupujemy swieze młode kury zeby miec swoje jajka. dobrze ze juz wiosna teraz juz lepiej niosa i juz sobie uzbierałam 20jaj na swieta, miała bym wiecej ale przeciez mamy je nma pół z tesciami wiec wszystkich nie biore ale ja juz sobie po cichutku uzbierałam zebym nie musiała kupywac do barszczu chociazby dajcie spokoj, naprawde tak szybko wszystko drozeje ze szok paliwo, jajka, gaz tak samo, zywnosc, no wszystko wszystko. teraz co tylko słysze to że kartofle są tanie w tymroku bo sie w poprzednim urodziły a tak to masakra jest. i jak zyc w tym kraju
a i jeszcze słyszałam ze mają rachunki za prad i wode zdrozec bo polska podobno ma za tanio! nossszzzz cholera a o pensjach zeby podwyzyc rto nikt nie wpadnie, kazdemu pasuje..
misia20l jest offline Zgłoś do moderatora