Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wasz Signature Scent czyli...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-20, 12:11   #162
Parabelka
Panaroja

Dot.: Wasz Signature Scent czyli...

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Widzę, że zaszły nieścisłości w definicji pojęcia "signature scent". Zrozumiałem tytuł wątku jako prośbę podania zapachu, który spełnia nasze olfaktoryczne wymagania w 100%, w którym niczego nam nie brakuje i nic nam nie przeszkadza, który jest tak naprawdę "najbardziej nasz" z całej kolekcji pachnących flaszek, a nie podanie nazwy perfum, których "używamy bez przerwy tylko i wyłącznie, bo to właśnie nasz signature scent i basta!"
Ja zrozumiałam jako podanie zapachu stanowiącego niejako nasz instynktowny podpis olfaktoryczny , wybrany podświadomie jako właśnie ten trafiony idealny , do którego wciąż się wraca odruchowo i nie wiadomo czemu , stanowiący projekcję (a co ) naszej osobowości na zapach , znaczy zapachowe odbicie osobowości naszej gwoli łopatologii
Z drugiej strony można też SS rozumieć jako zapach odruchowo kojarzony z nami przez otoczenie .
W pierwszym znaczeniu w moim przypadku byłyby to wszelakie szypry , im straszniejsze tym lepsze i w ogóle wszelkie straszliwe potforki zwłaszcza przedpotopowe , w drugim - chyba nic , bo skoro się pachnie codziennie inaczej , trudno być kojarzonym z czymś określonym .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2012-03-20 o 12:12
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując