2012-03-21, 20:22
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wszy
Cytat:
Napisane przez malinka 20
Jeśli lekarz, to zwykły rodzinny. może przepisze coś silniejszego. Nie wiem co może teraz byc w aptece na to, bo ja miałam ten problem ładnych parę lat temu. Ale napewno warto tam wybrać się jak najszybciej.
|
Jutro pójdę do apteki i porozmawiam z farmaceutką powinna mi doradzić dobry środek.
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------
Cytat:
Napisane przez khloe
Spokojnie, nie tylko ty masz wszy
Ale do rzeczy. Moja kuzynka kiedyś przyniosła wszy ze szkoły i ciocia poszła z nią do lekarza rodzinnego.
Lekarka podała jej śmieszny i zarazem bardzo prosty sposób na usunięcie ich. Kupujesz jakąś bardzo tłustą w konsytencji odżywkę do włosów, albo naftę kosmetyczną (do kupienia w aptece za jakieś 5 złotych). Naceierasz tym bardzo obficie włosy- od skóry, aż po same końce. Chodzi o to, że im tłustsza konsystencja secyfiku, tym szybciej wytępisz te niepożądane osobniki. Możesz nawet olej roślinny wmasować we włosy. Zostawiasz to na jakąś godzinkę, może dłużej i potem myjesz normalnie głowę szamponem.
Po takiej tłustej kuracji te wszy i gnidy po prostu się duszą, bo nie mają powietrza, a drogi oddechowe zalepiają się tłustą substancją.
W razie potrzeby czynność powtórzyć
Głowa do góry 
|
Dziękuję za podanie sposobu. Jutro pójdę do apteki i zobaczę co doradzi mi farmaceutka.
|
|
|