Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zły kierunek studiów, co robic ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-22, 17:23   #3
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b
Dot.: zły kierunek studiów, co robic ?

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
Jak Ci kierunek nie pasuje to go zmień od październikaa. Szkoda roku ale bez sensu się męczyć. Ja tak zrobiłam - zaczęłam geodezję, stwierdziłam że studiuje wbrew sobie, po zakończeniu semestru odeszlam i od października zaczęłam kierunek o którym marzyłam. I uważam że to była najlepsza decyzja w moim życiu
Popieram.
Sama niestety cierpię na przerost formy (czytaj ambicji) nad treścią i swój pierwszy kierunek, choć całkowicie nietrafiony ale w miarę łatwy tzn. niemalże sami nas przepychają dalej, niemalże nie da się wylecieć, ciągnę już 3 rok i tyle samo czasu na niego klnę jak szewc. Dlatego nie polecam Ci ciągnąć czegoś co Cię kompletnie nie interesuje - po roku zaczęłam 2 kierunek 100 razy trudniejszy ale za to 1000 razy bardziej interesujący jednak jakbym miała cofnąć czas to z pierwszego odeszłabym jeszcze na 1 semestrze, poszła do pracy i zaczęła rok później te naprawdę wymarzone studia.
Polecam więc pożegnać się z obecnymi studiami i np. po pracować a od nowego semestru iść na coś co lubisz