Wizaz.pl - Podgl±d pojedynczej wiadomo¶ci - U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 !
Podgl±d pojedynczej wiadomo¶ci
Stary 2012-03-24, 22:08   #2191
Agu¶kaa83
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 409
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Hej dziewczynki

Ja tylko na chwilke, bo musze sie wyspac chociaz troszke przed nastepnym karmieniem.
Nie bylo mnie wczoraj i dzis, bo walczylam z zapaleniem piersi, przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to mi sie przytrafilo.
Wczoraj od rana mialam dreszcze, temp. przez caly dzien 37,6 C. Lezałam caly dzien w lozku, bo tak mn± telepotało. Boaly mnie mię¶nie, głowa,myslalam ze bierze mnie jakies przeziębienie.
Pier¶ lewa bolesna, gor±ca, po zenwetrznej stronie czulam guzki (zatkane kanaliki mleczne).
Wiec podjelam walke z zastojem pokarmu i caly dzien wczoraj małego przystawialam czesciej co 2, 3 godziny i w nocy tez pilnowalam, zeby przerwa nie wynosila wiecej niz 4 godziny. Do tego po kazdym karmieniu na miejsce gdzie piers bolała, liscie ubitej chlodnej kapusty. Smrod z kapusty okrutny, malutek biedny musial byc, ale musialam dzialac
Udalo sie chyba zwalczyc zapalenie, bo dzis od rana czuje sie dobrze, temperature mam normaln±, nie czuje sie słaba
No i pier¶ jest miękka.
Ale od tego, ze "molestowalam" piers czestym przystawianiem Szymona, boli mnie jak nie wiem co brodawka.
Ale lecze smarujac purelanem i wietrze, wiec antenki znow na wierzchu.
Placze z bolu jak maly ssie z tej piersi, bo brodawke jakby mi ktos wykrecal (a byla juz zahartowana) no ale troszke trzeba pocierpiec i na pewno bedzie lepiej.

karolca dzielna bylas Ja tez mialam bole krzyzowe ktore meczyly mnie juz od dobrych paru dni przed przyjeciem do szpitala, a nasilily sie okrutnie gdy mialam usuniety krazek. Z Filipem mialam inny rodzaj boli porodowych (bardziej miesiaczkowe to byly bole od poczatku) A ten moment rozwarcia przy 8, 9 cm wydaje sie byc nie do przejscia, ale dalysmy rade.
Teraz kochana kuruj piersi, bo z tym tez jest meksyk. Jak bedziesz miala pytania to pytaj. I przy nawale dobrze jak bys przystawiala mał± w roznych pozycjach. Nie ograniczaj sie do jednej tylko. Bo wtedy uruchomione sa wszystkie kanaliki mleczne.
A Ewelinka jest cudowna!

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomo¶ć
Powiem Wam,że z jednym dzieckiem byłam mniej zorganizowana.Teraz rano jest narada kto co kiedy i wszystko idzie jako¶ sprawniej , szybciej , tak że im więcej zadań tym człowiek bardziej ogarnięty .A w weekedny lubię jeszcze to ,że dostaje ¶niadanie do łóżka .Aaaa propos jedzenie to muszę przystopować chyba z mlekiem itp. bo mał± wysypało , choć możliwe że to tr±dzik , jedno i drugie podobne.
Ja to samo smiem twierdzic
Dzis wykapalismy z mężem dwójke dzieci w 10 minut doslownie
Tak sie zdarzylo ze dwojke musielismy kapac w jednym momencie.
M±ż wykapal Szymona a ja Filipa.
Przy pierwszym dziecku cackali¶my sie bardziej. Ale bylo wiecej czasu mozna sie bylo rozpieszczac
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Agu¶kaa83
Czas edycji: 2012-03-24 o 22:10
Agu¶kaa83 jest offline Zgło¶ do moderatora