2012-03-24, 23:09
|
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Najlepsza maszynka do strzyżenia do grubych i mocno kręconych włosów
Witam. Potrzebuję rady. Mam maszynkę Babyliss, którą strzygę włosy dziecku praktycznie od 1 roku życia, ale syn ma teraz już prawie 5 lat i maszynka przestaje zupełnie zdawać rezultaty, po pierwsze dlatego, że od początku beznadziejnie strzygła, ale jak bąbel miał jeszcze delikatne i rzadziutkie włosy, to coś robiła, po drugie, jest już pewnie stara, po trzecie, od tego czasu dziecku włosy zmieniły się znacznie, mają strukturę afro, są bardzo grube i gęste i do tego skręcają się w ślimaczki. Bardzo żałuję zakupu tej maszynki. To po prostu kompletna porażka, bardzo felerny model, nie łapie włosów, strzyżenie trwa godzinę, strzyże nierównomiernie, buczy i wyje, mam wrażenie, że niedługo spali się na tych włosach. Dziecko nie lubi zabiegu strzyżenia tylko i wyłącznie z tego powodu. Już 2 razy byliśmy u fryzjera, bo i mnie ręce opadają. Z tą maszynką zjadam tylko nerwy. Czy możecie polecić coś, co ma działanie prawdziwej kosiarki, jest przystępne cenowo i nie zrobi dziecku krzywdy? Najbardziej skłaniam się ku maszynce Remingtona HC5550:
http://mediadomek.istore.pl/pl/maszy...t-do-kina.html .
Dodam, że mam pewne obejście z maszynkami, miałam już ich kilka w ręce w ciągu całego życia, po prostu nie chcę trafić na kolejny bubel, ani tym bardziej żadną gilotynę. Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
|
|
|