Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Maseczki
Wątek: Maseczki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-02-20, 07:36   #9
PotworPimpusPierwszy
Raczkowanie

Re: Maseczki

Nutko,
ponieważ jestem dość leniwa (i przyznaje się bez bicia: nie lubię tych wszystkich robót przy sobie - czy jest gdzieś może jeszcze ktoś taki? ), stosuję maseczkę raz na tydzień w czasie dużej kąpieli, żeby w cieple i wilgoci ładnie sie wchłonęła. Nakładam grubo, kilka warstw, które wmasowuję w twarz i szyję. Przedtem zawsze robię peeling, co w moim przypadku też nie jest zalecane częściej niż raz na 1-2 tygodnie (skóra normalna z tendencja do suchej, czysta, cienka). Ale wydaje mi się, że powinno się częściej, tzn. dwa razy w tygodniu to byłoby optymalnie, np. raz odżywcza i raz nawilżająca lub liftingująca, zależnie od indywidualnych potrzeb.
A jakich maseczek uzywam? Jak wiesz pewnie, uwielbiam Daxowe migdały z miodem (patrz: recenzja ), HydraMax tez uważam za dobrą i obie serdecznie polecam. Teraz nabyłam kilka maseczek w saszetkach Kolastyny, ale jeszcze się do nich nie dobrałam. W ogóle przestawiam się z duzych opakowań w tubach na saszetki - mniej się człowiek nudzi .
No, idę teraz oglądać mój ulubiony i jakże pouczający "10 lat mniej" w TV2 . Na razie!