Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - problem z depilacją depilatorem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-25, 13:05   #2
pastelowa22
Rozeznanie

Dot.: problem z depilacją depilatorem

Cytat:
Napisane przez Aniaaaxd Pokaż wiadomość
kupiłam sobie w środę depilator z firmy Roventa. Chciałam go użyć pierwszy raz zaraz po kupieniu. W domu próbuje depilowac nogi a tu nic. Mimo wielu prób nie udało mi się tego zrobić. Stwierdziałam, że to może dlatego, że mam za krótkie włoski na nogach. Odczekałam do dziś i miałam podobny efekt. Depilator wyrywał tylko 1/3 włosków. Dodam, że jestem blondynką, włosków na udzie to w ogole nie widac i niemal czuć, ale ja wiem że są i je gole( do tej pory maszynką). Za to te na łydkach, kolanach i nad kolanami są ciemniejsze i dużo bardzej widoczne. Ostatnio nogi goliłam w niedziele (tydzien temu). co robić??
włosy muszą mieć przynajmniej 0,5cm albo i więcej żeby depilator je wyrwał z cebulką. jak będą za krótkie to będzie je tylko obrywał w połowie i szybko odrosną
myślę że musisz je jeszcze trochę "zapuścić"
z moich własnych obserwacji, jak zaczyna się używać depilatora po raz pierwszy albo po długiej przerwie (w której była używana maszynka) trzeba depilować dużo częściej bo włoski odrastają nierówno i część na pewno zostanie urwana, ale później już wystarczy depilować średnio co 3 tygodnie

Edytowane przez pastelowa22
Czas edycji: 2012-03-25 o 13:16
pastelowa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując