2012-03-25, 16:08
|
|
Przyczajenie
|
Nowy kolor? :)
Witam! 
Chciałabym dokonać w swoim wyglądzie jakiejś zmiany na lepsze. Dlatego zwracam się z prośbą o rady do Was Jak na razie nie chcę skracać włosów, zapuszczam je, marzą mi się piękne długie kręcone włosy. Poza tym za miesiąc matura a jak wiemy przed maturą się włosów nie obcina Marzy mi się zmiana koloru. Jakieś 4 lata temu, pierwszy (i ostatni ) raz zafarbowałam włosy na czarno. Wtedy doceniłam swój naturalny kolor. Około miesiąca temu postanowiłam rozjaśnić spód włosów na blond, jednak ten efekt nie podobał mi się (źle się czułam w blondzie) i zafarbowałam te rozjaśniane na kolor kasztanowy. Na zdjęciu delikatnie widać różnicę między tymi spod spodu a moimi naturalnymi. Źle wyglądam w całkowicie prostych włosach. Na co dzień je faluję, kręcę, robię loki.
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy?
Opalam się na czerwono ale potem odcień normuje się do złotawo-brązowego
2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana?
Moje oczy są koloru szaro-zielonego. Tęczówki mają obwódkę ciemnoszarą i gdzieniegdzie mają brązowe plamki/kropki (jest ich malutko). Brwi i rzęsy - ciemne.
3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe?
Brak piegów 
4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy?
Nie potrafię określić swojego koloru cery... zawsze miałam z tym problem. Porcelanowa chyba nie jest Myślę, że brzoskwiniowa. Nie rumienię się. Moja cera jest problemowa, mieszana ale ostatnio jest z nią coraz lepiej 
5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate?
Na zdjęciu (oprócz tego nieszczęsnego spodu) doskonale widać mój naturalny kolor.
6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral?
Różowe
7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
Najgorzej czuję się w czarnym i szarym, te kolory tak mnie tłumią. Za to dobrze wyglądam w kolorze białym, beżowym, turkusowym, zielonym, błękitnym.
Jaki jest mój typ urody? I jak myślicie jaki kolor włosów byłby dla mnie najlepszy?
|
|
|