Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-25, 17:54   #3886
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
No proszę, widzę, że pogoda wszystkich nastraja optymistycznie wcale się nie dziwię ja też umościłam się z laptopem tuż przy oknie, słońce świeci mi w oczy ale jak dobrze pójdzie to za niedługo skończę drugi rozdział licencjata. I jak się uda to w nagrodę idę po południu na duże lody
Miłego dnia
Mnie pogoda bardzo dobrze nastraja! Przyznam się, że mam problem z wagą i już 3 dzień mi idzie bardzo dobrze dieta z czego się BARDZO cieszę! Ciągle myślę o jakiś tostach, ale stwierdzam że nie i chwytam jakieś jabłko Bardzo fajnie się czuję z tego powodu

Co studiujesz?

Cytat:
Napisane przez Honey7 Pokaż wiadomość
Ja również mam podobnie, ale teraz gdy prowadzę sobie bloga i udzielam się tutaj o wiele łatwiej przychodzi mi podejmowanie decyzji, otwieranie się na różne propozycje (szkoda tylko że znajomych brak co też uniemożliwia ciekawsze wypady kwalifikowane pod rozrywka)
Pomyśl sobie co dla Ciebie jest najważniejsze i co chciałabyś osiągnąć, napisz to na kartce i małymi kroczkami dąż do realizacji życzę powodzenia
Ja to za tydzień mam kolokwium, ale tak nie chce mi się uczyć, że potrzebuje jakiegoś kopa motywacyjnego W dodatku wkurzają mnie ludzie z uczelni, bo jeśli zabiorą notatki od profesora to niech od razu je wyślą na grupowego meila, by inni nie czekali, a tu prosze, tydzień minął a ich dalej nie ma, a kolokwium tuż tuż..
Czyli blog jednak nie tylko mi pomaga. Ja mam bloga o w sumie wszystkim po części i staram się go ciągle prowadzić, nie przestawać ani nic. To mnie troche zmusza do tego, żeby z niczego nie rezygnować za szybko, chociaż przyznam się, że przez jakiś czas blog był zaniedbany bo straciłam motywację.

To poproś ich o nie. I przy takiej pogodzie na pewno zachce Ci się uczyć Jest tak przyjemnie A praktyki tez znajdziesz. Wystarczy wytrwałość.

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
Właśnie od wczoraj, jak tylko znalazłam ten wątek postanowiłam powoli się zmieniać. Napisałam na kartce kilka spraw które musze załatwić, to co chce zrobić, ale tylko takie przyziemne które mogę wykonac i małymi kroczkami zmieniam swoje nastawienie. Przede wszytkim chce być bardziej zorganizowana i przestać ciągle nad czymś rozmyślać i tracić tylko czas. Założyłam sobie notes w którym będe zapisywała wszytkie zadania, kartkówki(jestem jeszcze w technikum),różne sprawy itp., żeby nie zapomnieć. Wczoraj nawet zmusiłam się do nauki i przez 2 godziny się uczyłam,ani razu nie spojrzałam na zegarek i zrobiłam sobie tylko jedną krótką przerwę i już widze poprawę, małą bo małą ale jest Czytam ten wątek od wczoraj by dowiedzieć sie jak inni sobie radzą z problemami podobnych do moich i czerpie inspiracje
Ja w swoim terminarzu tez mam z tyłu kartkę na której mam zapisane swoje cele. A terminarz się na prawdę bardzo przydaje