2012-03-25, 17:21
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
Napisane przez Mystiquee
Szczerze powiedziawszy to my też odkąd sie dowiedziałam o ciąży nie współżyjemy  Też sie boje, choć nie mam plamień (odpukać!!)
Jak przestałam sie martwic ciążą pozamaciczną to teraz weszło mi do głowy puste jajo płodowe  I jak tu normalnie funkcjonowac, jak ciągle mi sie coś przypomina? Jakieś medyczne fakty
Normalne jestem dziś padnieta, wstałam o 10 a od 13,00 sie mecze bo ledwo na oczy patrze 
|
Rozumiem Twój strach, ale pomyśl, że wpływa on negatywnie na dziecko 
Cytat:
Napisane przez Poni
.
Wiem, że łatwo mówić "nie stresuj się", ale zobaczysz, że będzie ok.
Ja tez sobie wkręcałam ciążę pozamaciczną, puste jajo, poronienie, ale wiesz co mi pomogło? Posłuchałam męża i przestałam wyszukiwać w necie objawów. Im mniej wiemy, tym jesteśmy spokojniejsze.
Ja ten etap zasypiania w środku dnia chyba mam za sobą. Od kilku dni nie jestem wcale śpiąca, a wręcz przeciwnie - nie mogę spac w nocy i budzę się z bólem głowy. 
|
Mnie czasem też nachodzą myśli, że jeszcze różne rzeczy mogą stać, głównie chodzi mi o poronienie.
Jednak za namową TŻ też przestałam czytać w necie różne dziwne artykuły i zamartwiać się na zapas 
Cytat:
Napisane przez EdziaO
Co do objawów to powiem Wam, że ja nie mam i w żadnej z ciąż praktycznie nie miałam. Efekt?jeden stres. Wolałabym kontrolnie rzygnąć sobie z rańca  Aż do ruchów będę miała gdzieś tam stres z tyłu głowy. Z Bartekiem pamiętam jedynie nadwrażliwość na zapachy, ale to później. W drugiej zero. Teraz póki co też, no czasem ciężko na podbrzuszu, ale z rzadka. Powiem Wam szczerze, że w pierwszej ciąży aż do ruchów najdalej co dwa tyg. sprawdzałam na USG czy mały ma się dobrze, czy serce bije. Teraz nie mam już takiej możliwości więc pozostaje mieć nadzieję, że jest ok. Ciąża to piękny stan zobaczycie, jak będziecie do niej tęsknić. Ale też pełen obaw i strachu o dziecko.
|
Co do pogrubionego -zgadzam się.
A tak odbiegając od tematu- jak będziemy mieli synka to chcemy go nazwać Bartuś 
Cytat:
Napisane przez Poni
EdziaO - ja tam Ci zazdroszczę braku objawów. Czuję się coraz gorzej z dnia na dzień, a to dopiero 6 tydzień 
|
Każda kobieta inaczej reaguje. Ale nie martw się, to znak, że hormony buzują i maleństwo się rozwija 
Dziś powiedzieliśmy o ciąży rodzicom TŻ- ucieszyli się bardzo (to będzie już ich ósmy wnuk lub wnuczka ) i zapewnili, że na ile będą mogli na tyle pomogą nam we wszystkim.
Jutro kolej na poinformowanie moich rodziców- jestem ciekawa ich reakcji, bo po raz pierwszy zostaną dziadkami
|
|
|