Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moje wielkie skarby
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-25, 20:56   #1
Smerfetka 24
Raczkowanie

GG do Smerfetka 24

Moje wielkie skarby

Może zabrzmi to trochę pretensjonalnie ale kosmetyki dla mnie znaczą bardzo dużo. To dzięki nim z szarej myszki, którą jestem rano kiedy wstaję z łóżka mogę się stać seksowną kobietką mającą możliwość zdobycia całego świata.

Od rana zaczynam z:
-zelem do mycia twarzy (aktualnie posiadam marki NIVEA VISAGE PIĘKNO I ŚWIERZOŚC)- bardzo fajnie oczyszcza moją skórę
-kremem do twarzy na dzień (tej samej firmy lecz z serii PURE & NATURAL z rumiankiem ponieważ mam cerę naczynkową a rumianek łagodzi podrażnienia)

Na tym poranne kosmetyki się kończą.

Później w zależności od pory wyjścia z domu nakładam na twarz:
-zielony korektor na policzki (bez niego ani rusz. Kupiłam zestaw 4 kolorów marki KOBO ale nie jestem z niego w pełni zadowolona niestety )
-podkład do twarzy (pokochałam go od początku, marki REVLON posiadam 2 rodzaje- jeden z serii PHOTOREADY, drugi z serii COLORSTAY do cery mieszanej. CZADOWE SĄ!!!)
-cień do powiek (nie mam ulubionego koloru ani marki)
-czarna kredka do powiek (teraz posiadam z AVON'u i jestem z niej bardzo zadowolona. Nie jestem bardzo uzdolniona a z ta kredką działam cuda)
-tusz do rzęs (w tej chwili marki AVON i MAYBELINE ONE BY ONE i rzęsy mam jak do nieba)
-na koniec nakładam perełki brązujące (marki AVON)- idealnie ożywia makijaż.

Idealnie wykony makijaż- efekt piorunujący.

Po zakończonym dniu przychodzi czas na wieczorne kosmetyki. Nie wyobrazam sobie pójść do łóżka z makijażem więc:
-mleczko do demakijażu (marki GARNIER, są dwa rodzaje jak ja to mówię zielony i różowy. Używałam obu i muszę powiedzieć, że są świetne. Tego produktu nigdy nie zamienię na żaden inny)
-po raz kolejny żel do mycia twarzy (ten sam co wyżej wymieniony)
-krem do twarzy na noc (marki AA do cery wrażliwej).

Przed samym spaniem na rzęsy nakładam olejek rycynowy dla wzmocnienia ich.

Po tak wspaniałym dniu można iść spokojnie spać.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Jejciu wyszło jak wypracowanie...niedobrze niedobrze. Takie rzeczy się najciężej czyta jakie foux pas.

Trzeba się poprawić i dodać jakieś zdjęcia ale to już chyba jutro bo dzisiaj to za późno
Smerfetka 24 jest offline Zgłoś do moderatora