Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wzornictwo.
Wątek: Wzornictwo.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-25, 20:45   #1
N_tt
Raczkowanie

Wzornictwo.

hej, wizażanki doradźcie mi proszę!
Studiuję obecnie filologię germańską na uniwersytecie, ale coraz bardziej zaczynam mieć wątpliwości i myśli, czy na pewno dobrze wybrałam... (już pisałam o tym w jakimś wątku)
Raz jest ok, ale częściej przychodzą właśnie te myśli gorsze, że źle wybrałam, że mam dość tych studiów itd
I chodzi o to, że druga opcja (brałam ją też pod uwagę przed tymi studiami) to wzornictwo. Wiem, że to całkiem inna dziedzina, ale ja zawsze interesowałam się tym, tzn. malowanie, rysunek, projektowanie... To coś fajnego!
I teraz nie wiem co robić. Czy skończyć te studia, zrobić licencjat i potem na wzornictwo dziennie i zaocznie mgr z germanistyki?
Czy w ogóle dać sobie spokój z germanistyką, tylko zaliczyć ten rok jeszcze i od nowego roku pójść na wzornictwo (dziennie oczywiście)?
Co jest Waszym zdaniem lepsze? I co w ogóle sądzicie o kierunku wzornictwo? Podobno jest bardzo dobre w Koszalinie.
Myślicie, że można po tym znaleźć jaką dobrą pracę? Może macie jakieś doświadczenia z tym związane?
Dodam, że mam dużo minusów co do obecnych studiów, i nie chodzi tu jedynie o same studia, ale też miasto, bardzo duża odległość od domu itd i to też wpływa na moje podejście i myśli o rezygnacji itd.
Z drugiej strony, język chyba daje więcej możliwości, więc sama już nie wiem co robić.
Proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując