Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - EKOistka
Wątek: EKOistka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-25, 21:38   #6
Life Skills Academy
Raczkowanie

Dot.: EKOistka

Wracam więc do przekonywania, że ekologiczne piękno jest mi bardzo bliskie Dotychczas pisałam o sprawach typowo urodowych - wierzę w naturalną pielęgnację, w profesjonalne, ale jak najbardziej ekologiczne produkty i uwielbiam zapach natury. Ale ale! Nie tylko na takim zewnętrznym doświadczaniu się kończy Dla mnie ekologiczne piękno związane jest też ze sprawianiem sobie przyjemności... A słodkości mogą być czymś idealnym Niedawno wypróbowałam ciasteczka owsiane z czekoladą i bananami. Są zdrowe - to najwazniejsze. Dlatego też zapewniają urodę, doskonały nastrój i cudownie pachną w całym domu.

Polecam bardzo

Przygotowanie ciasteczek zajęło mi około 15 minut, piekarnik zajął się nimi na 20-25

Aby przygotować około 40-50 ciasteczek potrzebujemy:

pół kostki masła
1/4 szklanki cukru
1 jajko
pół szklanki mąki pszennej
pół szklanki mąki pełnoziarnistej
torebka cukru wanilinowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki cynamonu
2 banany
tabliczka gorzkiej czekolady
szklanka płatków owsianych

Na samym początku zajmij się masłem - dodaj do niego cukier i postaraj się utrzeć tak, aby mieszanka była puszysta. Dodaj do niej pokrojoną w drobne kosteczki czekoladę, cukier wanilinowy (wciąż mieszając!), dodaj też jajko.

Nie zapominając o mieszaniu wszystkich składników, dodaj cynamon, proszek do pieczenia i zmiksowane banany. Następnie wrzuć do miski mąkę i płatki owsiane. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie.

Teraz czas na uformowanie ciasteczek. Rozłóż papier do pieczenia w foremkach i układaj na nim masę. Moje ciasteczka powstawały z łyżki ciasta. Ustaw piekarnik na 180 stopni i piecz ciasteczka przez około 20 minut. Kontroluj jednak ciasteczka - nie przypal ich

Czego można chcieć jeszcze w niedzielny wieczór?

Mój życiowo-trenerski blog
Life Skills Academy

Mój ekologiczno-naturalny blog
The Body. Naturally.

Konferencje Psychologiczne - strona informacyjna

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kbrj3d565.png

Life Skills Academy jest offline Zgłoś do moderatora