Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Biegłe władanie angielskim-samodzielna nauka ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-03-26, 14:16   #10
sandrusz
Raczkowanie

Dot.: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?

Cytat:
Napisane przez willy_nilly Pokaż wiadomość
interpals.net
Moglybyscie mi cos wiecej o tym powiedziec?

Cytat:
Napisane przez Gosienka1707 Pokaż wiadomość
Gdy spodobała mi się jakaś piosenka wsłuchiwałam się i starałam wyłapywać słowa a jesli nie to szukałam jej tekstu i próbowałam sama tłumaczyć a jęsli i to nie pomagało to po prostu czytałam gotowe tłumaczenia i tak słuchając angielskich piosenek nauczyłam się języka polecam, bardzo przyjemny i moim zdaniem łatwy sposób. Pozdrawiam
Probowalam tego ale to nie dla mnie, po prostu mi nie podeszlo,ale dziekuje

Cytat:
Napisane przez Martii=* Pokaż wiadomość
Sama przygotowuję się do rozszerzonej matury z angielskiego, więc myślę, że mogę Ci pomóc.
Przede wszystkim do słówek musisz zaopatrzyć się w program Profesor Henry. Można go kupić, trochę kosztuje, ale można go też ściągnąć. Efekty nauki przez ten program są świetne.
Co do pisania po angielsku, to tak jak już dziewczyny pisały, interpals.net
Ściągnij sobie z chomika książki penguin readers, to są takie cieniutkie książeczki i w zależności od poziomu dobierz sobie odpowiednią książkę. Ja zaczynałam od poziomu pre-internediate, teraz czytam upper-intermediate.
Jak trochę popiszesz z obcokrajowcami i dojdziesz do wniosku, że potrzebujesz się trochę gramatycznie podszkolić, to załatw sobie książkę English Grammar in Use.
A jeżeli masz problemy z słuchaniem po angielsku, to polecam podcasty. To są takie 'słuchingi' po angielsku, trwają różnie, np. 15-20 min, lektor mówi wolno i wyraźnie. Ja dzięki podcastom teraz słucham sobie audiobooków po angielsku, tak mi pomogły. Jakbyś miała jakieś pytania, jak ściągnąć coś, to pisz na priva.
Masz rok, to bardzo dużo, możesz bardzo podnieść swój poziom angielskiego.
Uzywasz tego programu Profesor Henry? Rzeczywiscie tak dobry? szczerze mowiac nie przepadam za srodkami nauki przy ktorych jestem uzalezniona od komputera. Ale moze warto sprobowac, mysle ze postaram sie go zdobyc. I dzieki ze mowisz o tych podcastach, bo w moim przypadku to bedzie wybawieniem, niestety ciezko u mnie jesli chodzi o rozpoznawanie angielskich slow..A to powinno pomoc.

Wszystkim bardzo dziekuje, dalsze rady jak najbardziej mile widziane
sandrusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując