2012-03-28, 00:58
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
A włoski wyrwały się całe - z cebulkami? Bo możliwe, że np zrywałaś pod złym kątem i włoski się pourywały a nie wyszły całe...
U mnie tak było przy pierwszych podejściach.
Czasami nawet i obecnie mi się zdarza niedokładność i końcówkę to już robię "ot tak żeby było" i okazuje się, że właśnie taka dziwna skóra zostaje.
Szczególnie z tyłu łydek, bo tam nie ma twardej kości, tak jak z przodu - a z twardszych miejsc jest łatwiej wyrywać )
zaczerwienienie może być kwestią Twojej skóry i jej wrażliwości, ale już szorstkie pozostałości po depilacji- raczej nie.
Może spróbuj na innej części ciała wypracować odpowiednią technike i obserwować, czy będzie tak samo?
---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------
Cytat:
Napisane przez 777samara
Czasami trzeba pastę kilka razy zestawiac z ognia i odkładać do ostudzenia zanim wyjdzie dobra - szczególnie jeśli zaczynasz przygode z pastą. Niedogotowaną paste mozna dogotować, spaloną jest okropnie ciężko uratować, o ile to w ogóle mozliwe...
|
Ja, kiedy pasta nabiera już bursztynowego koloru, zaczynam co jakiś czas ją sprawdzać. Tzn - biorę odrobinkę na łyżkę i wylewam na talerzyk - ta odrobina szybko stygnie i zastyga i wtedy sprawdzam czy da się ją wyrobić i sprawdzam na przedramieniu jak rwie. Oczywiście garnuszek w tym czasie nie stoi na ogniu. I tak dogotowuję w razie potrzeby.
Szału bym dostała gdybym miała studzić cały garnuszek i potem jeszcze raz podgrzewać i jeszcze raz zwłaszcza na początku może to zniechęcać, bo potem to już bez sprawdzania się widzi )
|
|
|