2012-04-01, 12:27
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
Napisane przez nicki86
Co myślicie o readerze ebooków?
Super sprawa jakbym się wybierała na bezludną wyspę z jednątorbą  Ja wolę zapach papieru/tuszu i ślinić palce przy odwracaniu stron (co za fetysze  )
Mi też się marzyły  jeszcze nic straconego, chociaż nie wiem jakbym się wyrobiła z 3 małych dzieci (chce po tym zrobić minimalny odstęp i znów zaciążyć)....
|
Nie podoba mi sie to 
Kocham czytac ksiazki. Mam jednego ebooka i nie potrafie tego czytac. Nie lubie. To juz nie jest to samo. Uwielbiam usiasc sobie wygodnie w fotelu z czyms goracym do picia, ew. jakas przekaska i spedzic jak najwiecej czasu przy ksiazce... Kiedys spedzalam tak cale noce 
A jak bylam mlodsza, chowalam sie w nocy pod koldra z latarka i czytalam. Bo mama mi kazala w nocy spac. I uwielbialam chorowac, bo siedzialam w lozku z ksiazka 
Taki minimalny odstep jest dobry. Zalezy jeszcze czy bedziesz rodzila SN czy CC. Po CC trzeba jednak z rok odczekac (zalezy tez co lekarz powie, wiem ze moze pozwolic wczesniej/pozniej). Ja zaszlam ponad rok po CC i nie zaluje. Lekarz powiedzial, ze to wystarczajaca przerwa 
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW
Chyba tak  nasze dzieciństwo przypadało na koniec lat 70 i lata 80, więc jakby nie było kryzys i głeboka komuna, jak ktoś nie miał rodziny na zachodzie to musiał kombinować. A mój mąż np. miał (i nadal ma) babcię we Francji i on miał w dzieciństwie i ładne ubranka i jednorazowe pieluszki i słodycze i fajne wakacje
Jak mu opowiadałam o robieniu w domu bloków czekoladowych z kakao i lizaków z karmelu to się dziwił
My też 
|
Mmm zjadlabym taki blok czekoladowy, od dawna nikt go u nas nie robil.
Pycha.
Moze zrobie sobie na swieta
|
|
|