2012-04-01, 13:29
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wegetarianizm - choroba psychiczna?
Cytat:
Napisane przez betka78
o humanitarnym zabijaniu nie masz pojęcia bo takowe nie istnieje a dla mnie ktos kto kupuje padline ,przyczynia sie do bestialskiego zabijania
oto dowód-czytaj uważnie lub kup sobie książke milcząca arka -mieso zabojca świata
http://ucztavege.most.org.pl/teksty/ma03.html
|
(robi soczystego facepalma) tak, bo śmierć jest złem i ogólnie nic nie usprawiedliwia zabijania. To dla mnie ehkm mało inteligentne podejście ignorujące prawa przyrody i naturalny porządek rzeczy. Problem jest tam, gdzie zauważył Wyrak - w masówce! Jak nasi przodkowie mieli kury to kura miała kurnik, inne kury i żyły sobie szczęśliwie z dostatkiem żarcia i bez drapieżników aż do jednego dnia kiedy ktoś szybkim ruchem, bez nadmiaru znęcania się odciął im łeb. Teraz życie tych kur to nie sielanka (delikatnie mówiąc). W tym jest problem a nie w samej śmierci.
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------
Cytat:
Napisane przez Bananalama
Tylko czy Europa przy swoim przyroście naturalnym może sobie pozwolić na kontrolę urodzeń?
|
No właśnie - zwłaszcza umowy międzypokoleniowe (nie wiem co za debilec na to wpadł) skutecznie nas blokują. Dla polityków najlepiej by było gdybyśmy jak te króliki mnożyli się w nieskończoność... dla planety i nielicznych jeszcze dzikich zwierząt trochę gorzej.
|
|
|