2012-04-02, 11:21
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ej Dziewczyny, gonię Was od wczoraj i nie mogę dogonić 
Cytat:
Napisane przez blueelektron
wczoraj robiłam kolejne zakupy przez all, tym razem u rp,
nakładki na sedes o których pisała kism,
mam jeden ręcznik kąpielowy
jedno przecieradełko i chyba po jednym jeszcze by wypadało kupić
dupkę będę sudokremem smarować w razie w
Ogólnie już mam schizę, torbę też już zacznę powoli pakować , to już 32 +2 
|
Uświadomcie mnie po co są te nakładki na sedes 
Co do ręcznika i prześcieradła to ręczniki na pewno co najmniej 2 powinnaś mieć, jak nie więcej (dziecko może się zesikać przy wycieraniu i już ręcznik do prania), a prześcieradła też by chyba dobrze było mieć ze 2 na zapas 
Ja wkroczyłam już w 33 tydzień, a jeszcze się o torbie nie śni 
Przy okazji mam parę pytań do zorientowanych w temacie
1. Linomag - podobno ma być biało-zielony. Czy kupuje się w go w aptece? Bo np. w Rossmanie widziałam taki Linomag z misiem na pudełku i nie wiem czy to jest to samo? Oba są firmy Ziołolek.
2. Jestem zainteresowana linią Bambino i widziałam 2 rodzaje kremów: krem ochronny z tlenkiem cynku i krem pielęgnacyjny. Czy może mnie ktoś uświadomić jak się ich używa? Czy ten pielęgnacyjny to po kąpieli do nawilżenia ciała, a ochronny po przewinięciu pieluszki (np. zamiast Linomagu?)
3. Sudocrem to wtedy kiedy są jakieś podrażeniania?
Cytat:
Napisane przez pola_m
Chciałam się pochwalić że wylicytowaliśmy przyczepkę do roweru 
|
Wow, pokaż fotkę! Chodzi o taką przyczepkę na 2 kółkach, co się zapina za rower? Ile kosztowała? A nie wiesz jak to jest czy można taką przyczepką jeździć w PL np. po drogach dla rowerów? Bo coś mi się kiedyś obiło o uszy, że nie bardzo, ale nie wiem czy to prawda, może to chodziło o zwykłe drogi 
Cytat:
Napisane przez blueelektron
właśnie piorę tapicerkę z fotelika, trochę kłopotu ze ściąganiem ale dałam rade, nic nie trzeba przecinać są sprytne zaczepy na gumki, i dół pasu trzeba przez dziurkę przeciągnąć i cała filozofia 
|
Z nowego fotelika czy masz używany? W ogóle dziewczyny, pierzecie elementy wózka, fotelika, jak macie nowy? 
Nastawiłam właśnie drugą partię prania ciuszków, a zaraz idę prasować te, który wyprałam w zeszłym tygodniu. Jak dobrze pójdzie to wieczorem szafka powinna być gotowa Jak dobrze pójdzie - bo mój mąż ma dziś urodziny, więc nie wiem czy nie poświętujemy coś wieczorem
|
|
|