Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosenne szaleństwa lakierowe morelle_ - Wzorki, cętki, paski, kropki - Paznokcie Art
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-02, 22:04   #1
morelle_
Zakorzenienie

Wiosenne szaleństwa lakierowe morelle_ - Wzorki, cętki, paski, kropki - Paznokcie Art

...::: Paznokcie w stylu ART :::...

Witam wszystkich na moim wątku, w którym postaram się zarazić was fascynacją do kolorowych wzorów i bardzo modnych - must have w tym sezonie! - zdobień na paznokciach.

Otoczenie w jakim funkcjonuje zna mnie głównie z zawsze zadbanych pazurków Nie zapominajmy, że dłonie są jedną z naszych wizytówek. Jak mówi stare przysłowie "jak Cię widzą, tak Cię piszą" o nasz PR trzeba dbać

Zwłaszcza, że wiosna tuż tuż, więc będziemy odkrywać coraz więcej jak i bardziej stawiać na odważne i zwariowane stylizacje

Ciesze się, że będę mogła podzielić się z Wami moimi pomysłami i mam nadzieję, że wątek się wam spodoba. Zachęcam do komentowania

Dziś wieczorem pierwsza odsłona moich stylizacji, zapraszam

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

DRAPIEŻNA LADY czyli pazurki w cętki

Jak informuje nas świat mody, warto mieć w swojej szafie ubrania i dodatki w zwierzęce wzory: cętki, paski czy kropki. Trend jak bumerang, powraca co jakiś sezon. Wisienką na torcie są tu oczywiście kolorowe, wzorzyste paznokcie

Także w mojej stylizacji nie mogło zabraknąć takiej właśnie kolorowej panterki

Poniżej instrukcja wykonania idealnej na lato wersji z kolorową panterką:

#1 Paznokcie muszą być czyste!

Nie mam na myśli wymuskanyej tysiąc krotnie pilniczkami płytki, bo wszystko należy stosować z umiarem. Wypadałoby by jednak, aby były schludne. Czyli równo opiłowane płytki, zadbane skórki i zmyty dokładnie poprzedni kolor. Warto jest kilka godzin wcześniej nałożyć krem na dłonie lub parafinę.

#2 Odżywka lub baza jako pierwsza warstwa.

Odżywka lub baza położona pod kolor wyrównuje strukturę paznokcia i sprawia, że kolor jest równomiernie rozłożony. Baza zwiększa przyczepność i trwałość lakieru, zapobiega przebarwieniom paznokci. Odżywka chroni paznokcie przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych oraz dostarcza niezbędnych witamin.
Światło słoneczne wygląda najlepiej w wypolerowanych, gładkich powierzchniach Warto, więc stosować jedno i drugie

#3 Kolor bazowy - perlisty żółty.

Bazowy odcień to taki, który stanowi dla nas podstawę na której będziemy pracować. Z reguły zajmuje on całą powierzchnię paznokcia. Kolor zawsze kładziemy wzdłuż płytki na środku, następnie dokładamy paski z prawej i lewej strony.

#4 Plamki

Spiczastym pędzelkiem robimy różnej wielkości ciapki, najpierw kolorem niebieskim potem kolorem różowym. Ja akurat wybrałam taką paletę barw, która wydawała mi się najbardziej nasycona. Nasycone, jaskrawe kolory bardziej odbijają światło, dzięki czemu są lepiej zauważalne. Jak dla mnie to również idealne kolory na sezon wiosna/lato 2012 r.

#5 Otoczka

Cienkim pędzelkiem (szpilką, agrafką) obrysowujemy każdą plamkę. Ważne, żeby kontur był zrobiony linią przerywaną. Daje to optyczne złudzenie rozmazanej plamki, a nie kleksa Najlepiej po kilka kresek z każdej strony.

#6 Kropki .

Dorysowujemy jeszcze kilka czarnych małych kropeczek czarnym lakierem pomiędzy naszą panterką. Nada to pazurkom drapieżnego charakteru, panterka nabierze wyrazu

#7 Nakładamy bezbarwny lakier lub preparat nabłyszczający przyspieszający wysychanie paznokci.

Na koniec warto posmarować skórki oliwką - efekt przy codziennym wieczornym stosowaniu - skórki są natłuszczone i nie zadzierają się.

Powyżej fotografia produktów jakie użyłam do wykonania wizualizacji. Nie będę się rozpisywać nad firmami bo nie o to tutaj chodzi. Wiadomo, że każdy ma swoje preferencje odnośnie lakieru jakiego lubi używać. "Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy" - jednym słowem wystarczy fantazja i chęć. Jedna tylko uwaga: najlepiej, żeby lakier był średnio gęsty. Wtedy łatwiej jest nam operować pędzelkiem. Ja swoje trzymam w lodówce

*Podziękowania dla Wiki za udostępnienie mi swoich łapek w celach próby Dzięki temu znacznie łatwiej było mi wykonać stylizację na sobie

JAK WAM SIĘ PODOBA EFEKT KOŃCOWY?

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2012-04-22 o 20:06
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora