Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Paznokciowe esy i floresy:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-02, 20:44   #1
dziuna 44
Raczkowanie

Paznokciowe esy i floresy:)

Witam serdecznie na moim (pierwszym w życiu ) wątku
Gdy zobaczyłam ogłoszenie konkursu IsaDora, w którym dodatkowo chodzi o malowanie paznokci, postanowiłam jak najszybciej wziąć w nim udział, ponieważ malowanie paznokci to mój żywioł!
Uwielbiam urozmaicać sobie szarą rzeczywistość takimi drobnostkami jak chociażby ciekawe paznokcie Być może dla niektórych paznokcie pomalowane czy niepomalowane są rzeczą nieistotną. Dla mnie jednak bywa to doskonałym uzupełnieniem i wzbogaceniem stylizacji, oraz dobrą wizytówką, gdyż zadbane paznokcie mogą świadczyć tylko na naszą korzyść

Nie będę się już więcej rozpisywać, do dzieła, wyzwanie podjęte!

Na początek chciałabym pokazać dosyć prosty, ale efektowny wzór. Każdemu może on kojarzyć się inaczej, ja nazwę go „zimne ognie” Do wykonania wzorku będzie potrzebny lakier-podkład w neutralnym kolorze, oraz dwa inne w kontrastowych kolorach.

*na sam początek piłujemy paznokcie, nawilżamy dłonie, odsuwamy skórki, odtłuszczamy płytkę i nakładamy odżywkę. Krok ten wydaje się oczywisty więc będę go po prostu omijać w następnych opisach

1. Najpierw nakładamy warstwę neutralnego koloru.
2. Następnie, dosyć szybko malujemy górną cześć płytki (podobnie jak w manicurze francuskim) jednym z kontrastowych kolorów.
3. Zaraz pod górną częścią malujemy kropki, bądź cieniutki pasek drugim lakierem.
4. Korzystając z tego, że lakier jest jeszcze „mokry”, rozmazujemy kropki, pociągając je np.igłą ku dołowi paznokcia.

Tak samo malujemy pozostałe paznokcie. Dodatkowo powstałe „ognie” możemy udekorować innym lakierem (np. brokatowym, srebrnym bądź innym delikatnym)aby wytworzyć jego cień, głębię, lub przykleić dżet, cyrkonie. To wszystko! Prawda, że proste?

Mam nadzieję,że wątek przypadnie Wam do gustu. Zapraszam do oglądania i komentowania!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05895.jpg (84,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05897.jpg (61,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05898.jpg (65,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05900.jpg (71,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05905.jpg (82,7 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05909.jpg (59,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05913.jpg (55,7 KB, 93 załadowań)

Edytowane przez dziuna 44
Czas edycji: 2012-04-13 o 21:31
dziuna 44 jest offline Zgłoś do moderatora