2012-04-04, 08:29
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Farouk chi ionic hair color - farbowanie
Cytat:
Napisane przez Marciuniulka
Witam Panienki  . Na początek chcę powiedzieć, że jestem tutaj nowa i proszę o pomoc. Mam aktualnie farbowane włosy  . Coś mnie wzięło (największy błąd w moim życiu :/), aby zrobić balejaż w kolorach ciemny brąz, mój naturalny i blond. No i był. Potem zafarbowałam orzechowym brązem z Joanny bodajże, a w lipcu lub sierpniu średnim brązem z Avonu. I nie ukrywam, że męczy mnie ta tęcza na głowie i rudość, ble. Chciałabym dojść do swojego koloru, którego zdjęcie wkleję poniżej. I tutaj pytanie. Czy dekoloryzator i farba (jeśli tak, to jaka?) czy farba i utleniacz pomoże? Kolor nie różni się zbytnio od natulanego, praktycznie tylko chodzi o te rudości i pozostałości po ciemnym brązie z balejażu  . Liczę na waszą pomoc, bo myślę o tym już dobre pół roku i się zdecydować nie mogę, boję się  . A, i akurat zauważyłam popiele z Farouk i pomyślałam, że może w końcu one coś pomogą, pozdrawiam!
|
Ja wielkim znawcą nie jestem, na swoich włosach wypróbowałam już wiele, zarówno u fryzjera, jak i samodzielnie: rozjaśnianie pofarbowanych na ciemno włosów, później ich przyciemnianie i tak w kółko farb używałam sklepowych i profesjonalnych, jednak najczęściej skupiałam się na lorealu, to zdarzyło mi się farbować chi dwa razy, raz u fryzjera, efekt był świetny, włosy błyszczały niesamowicie, niestety tylko do pierwszego mycia, później z każdym następnym kolor znikał.... drugi raz spróbowałam sama, jednak źle dobrałam sobie kolor i wyszło jak wyszło naturalne mam chyba nawet takie same jak Twoje, zwłaszcza na tym pierwszym zdjęciu, i mogę powiedzieć Ci jedno: jeśli chcesz wrócić do naturalnego to nie rób z włosami nic, bo nawet jeśli położysz dekoloryzator i farbe, to ona i tak będzie się wypłukiwała i efekt będzie taki, że będziesz chciała farbować w kółko, a wiem co mówie, bo sama już nie raz chciałam wrócić do swojego koloru. Raz udało mi się dojść nawet do 9cm odrostu i nie wytrzymałam... poza tym popiele mają chyba wszystkie farby w swojej ofercie
|
|
|