Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V
Cytat:
Napisane przez iivii
Witam Wszystkich!
Podczytuję od ok 2 tygodni i zaczynam się uzależniać 
Naturalnymi kosmetykami zainteresowałam się jakiś rok temu. Przetestowałam trochę rzeczy z BU, Alterry, YesTo.
Po lekturze tego wątku moja lista zakupów już dobiła do 5 stówek
Chciałam samodzielnie zrobić tonik do cery naczynkowej o którym pisze anula. I tu pojawia się pytanie: jaki hydrolat najlepiej byłoby dać zamiast kocanki, której zapachu ja strawić nie mogę?
Planuje zrobić sobie jeszcze balsam antycelulitowy i serum antyoksydacyjne. To będą moje pierwsze kosmetyki "nie z gotowych zestawów" więc się boję, że może wszystko pójść w zlew...
Z gotowych kosmetyków to czaję się na szampon Kuomaye do tłustych i odżywkę AO GPB, filtr JMO, Sesę i białą glinkę Logony. Chociaż z tą ostatnią to mam wątpliwości bo mam bardzo wrażliwą cerę... a ostatnio pisałyście, że może burak na policzkach robić.
W każdym bądź razie witam wszystkich i czytam dalej 
|
witaj
ja bym proponowała oczarowy 
ale w zasadzie jak poczytasz to wiele hydrolatów nadaje sie do cery naczynkowej 
oczarowy ładnie pachnie 
Szampon kuomaye - świetny wybór! Odżywka AO gpb również a sesa jeszcze lepszy!
Dziewczyny przybiegłam donieść, że na matique pojawiło się mydełko argiles z glinką różówą i pojawiły sie maseczki w tubkach tej firmy - maseczki z błotem syberyjskim jeszcze nie ma wśród nich,ale mam nadzieję, że sie pojawi byłoby cudnie
Edytowane przez anula_ga
Czas edycji: 2012-04-04 o 09:20
|