Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-04, 10:33   #3054
Malwina_a
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

fenoterol, ale to nie jest prawda, że do któregoś tc nie powinna go dostać. Nie wiem skąd ta dziewczyna co to napisała ma takie info, ja przyznam się jak wczoraj to przeczytałam to spanikowałam lekko, zaczęłam grzebać i czytać i:
Fenoterol w niektórych przypadkach podaje się już od 16 t.c. Nie odnotowano żadnych przypadków wpływu fenoterolu na rozwój serca dziecka, nie odnotowano żadnych przypadków zgonu płodu związanych z zażywaniem fenoterolu.
W jej przypadku mogło mieć jakieś znaczenie to, że miała wysokie ciśnienie, jeśli nie była prawidłowo prowadzona i monitorowana przez ginekologa podczas zażywania tego leku, to mogło to namieszać. Ale to są tylko przypuszczenia, równie dobrze dziecko mogło być owinięte pępowiną czy jeszcze coś innego się stało.
Ja jestem na fenoterolu, gdybym go nie brała to urodziłabym w 21tc. Lek ten hamuje czynność skurczową macicy, ma skutki uboczne także na dziecko z tego co się dowiedziałam. Ale wiadomo, że w 21tc dziecko nie ma żadnych szans. Jak byłam w szpitalu to dwie dziewczyny co były nawet w 35 tc dostawały ten lek zeby zatrzymać poród. Napewno było wiele innych przyczyn niż ten lek.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora