2012-04-04, 10:41
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
Napisane przez phdwao
trzymaj sie  mnie sie wydaje ze mozesz isc, bo i tak sprawdza prenatalnie dzidzie, a mzoe cos doradzi odnosnie przeziębienia 
|
Cytat:
Napisane przez linzey
Nie no myśle że nie ma sensu przekładać , chyba ze się aż tak zle czujesz albo masz bardzo daleko do gabinetu.
|
Czyli jutro idziemy. Dziś już mi lepiej, choć gardło jeszcze zawalone i woda z nosa leje się jednym cięgiem. Mam nadzieję, że mnie nie opieprzą, że sieję zarazę dookoła 
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW
Na koła- koniecznie duże pompowane (niekoniecznie skrętne) i wielkość gondoli, żeby jeszcze zimą dać radę do gondoli dziecko wsadzić. Z tego co wiem na pewno Roan Marita ma dużą gondolę wymiar wewn- 82cm , Bebecar Vector AT też 82, Jedo 80. To są moi faworyci  Gondoli o długości wewn. 90 nie spotkałam- napiszesz jaki to wózek?
Rzeczywiście nie znałam tego szpitala i jestem w szoku, że tam maja sprzet do wcześniaków, super! Oglądałam sobie zdjęcia na ich stronie, prezentuje sie bardzo dobrze 
|
Wózki Darex Matrix Tiger i Boguś 3 - 80 cm; gondola Micro w wózku Jane Unlimit ma 74; Espiro GTX 75 a w Mikado Aston 90 no i jest rekordzistą na rynku. Taka mądra jestem bo czytam z gazety dla mam 
Cytat:
Napisane przez Linka25
myślę, ze możesz, bo przeziębienie nie ma dla usg żadnego znaczenia
|
Pójdę bo ciekawość nas zjada 
Cytat:
Napisane przez depoison
Dziewczyny!
zanim was nadrobię, chciałabym zaprezentować moją Zosię w 28 tygodniu życia płodowego 
Zosię - i jej długopalczaste kopytko 
|
Piękna! Smuci mnie tylko fakt, że okazuje się, że chyba z połówkowego nie nagrają nam płyty bo coś mają z nagrywarką, buuuu <beczy>
Cytat:
Napisane przez phdwao
ja czuję pare razy w ciągu dnia  ale bywa tak że jest dluga cisza i potem popołudniu czy wieczorem zaczynają się harce
noo z wczesniakiem to tylko 35 km dlaje do kliniki połozniczej
hej
dziś zaczynamy 25 tydzień  
|
gratulacje <oklaski>
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983
Pogoda do bani  ale nastrój mam całkiem spoko bo szef mi przyznał premię i to o wartości połowy pensji  każda ilość kaski się teraz przyda 
|
gratulejszyn premii!!
Cytat:
Napisane przez karolka110
czy wymiary gondoli 73x33cm to bardzo małe??
|
Mnie sie wydaje, że mało. Zakłada się, ze dziecko pojeździ w gondoli do 6 mca a wówczas mam 62/68 cm, do tego śpiworek, kocyk. Decyzja należy do Ciebie. U mnie w rodzinie same wielkoludy, dlatego tak się martwię. Jak młody od siostry mając 4 lata poszedł do przedszkola to Pani jak go zobaczyła to mówi do mojej siostry - 6-latki na I pietrze... a za maluszka tez wyglądał na starszego.
Cytat:
Napisane przez phdwao
tak, pracuje w fimie pow.25 osob i mam umowe o prace  nie wiem jak to mozliwe, powiedziala ze jak zus mi daje wynagrodzenie to skladki nie sa juz odprowadzane  najlepiej to zadzwonic do niej po 10-tym i ona ma liste potracen i sprawdzi
jeszcze nie doszlo, ale czy to nie ejst tak ze juz teraz firma nie daje nic na mnie tylko ZUS? a jesli tak to ZUS mi ni zapalci ubezpieczenia
|
Z tego co ja się orientuję, to księgowa robi fochy Skoro się zdeklarowałaś i masz pensję wystarczającą do dokonywania potrąceń to ma obowiązek to robić, tym samym, że dostaje za to kasę z PZU na bank!! Zadzwoń i poproś aby przedstawiła Ci prawnie na jakiej podstawie nie będzie dokonywała potrąceń!! Moim zdaniem to czyste lenistwo. Oczywiście nie chcę nikogo obrażać ale na płacach i kadrach troszkę się znam Nawet jeśli już ZUS przejął obowiązek płatności zasiłku to nie wypłaca CI bezpośrednio kasy tylko robi to dotychczasowy pracodawca. Następnie przy rozliczaniu składek to pracodawca pomniejsza sobie składki o wypłaconą Tobie należność więc to dla Pani księgowej żadna łaska nie powinna być. Sprawdź tylko czy masz przelew z konta od firmy czy z jakiegoś nieznanego dotąd...
Czas edycji: 2012-04-04 o 10:46
Powód: poprawki
|
|
|