Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamuśki, które się zaniedbały łączmy się i walczmy o super figurkę
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-04, 11:04   #10
la'Mbria
Zakorzenienie

Dot.: Mamuśki, które się zaniedbały łączmy się i walczmy o super figurkę

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
la'mbria spróbuj może stevie, jest tez słodka ale dużo lepsza i zdrowsza niż cukier.

La'mbria banan na redukcji średnio polecany. Może lubisz inne owoce? Grejfrut jest super, ma mało kalorii a jest polecany na diecie.
Dobrze kierować sie tez tabela z indeksem glikemicznym produktów.
hej Gosiaczku, fajnie że tu zawitałaś
...z tym bananem to jest tak jak pisałam w poście wyżej- wiesz jak jest przy młodym- czasem nie ma się ochoty gotować, komponować, tylko tak na szybko coś capnę, w biegu między wyjściem na spacer, a karmieniem synka, a banany to u mnie w domu niestety konieczność, muszą być (TŻ pochłania jak małpa po 3 dziennie, Leon tez nie gorszy, codziennie jednego wchłonie- banan i jabłko to jedyne owoce które zje samodzielnie, znaczy jak dam do łapki wiesz o co kaman

Dla mnie nie ma problemu z jedzeniem regularnie np.co 3 godziny, bo od lat tak jem.
Problemem jest to CO jem
No i kawa....ja jestem chyba psychicznie uzależniona od picia kawy w dodatku to musi być kawa z CUKREM i MLEKIEM skondensowanym light (próbowałam pić ze słodzikiem i/lub zwykłym mlekiem- nienawidzę takiej kawy,mam wrażenie, że piję popłuczyny po "mojej" kawie, cukru ostatecznie odmówię, dam radę, ale mleko skondensowane musi być, ono jest bardzo tłuste i chyba dlatego mi tak smakuje

co do posiłków- ewidentnie jem za mało białka, a za dużo węgli.
Nie mam pomysłów na białko, szczególnie, ze brak u mnie w domu piekarnika (moje ukochane pieczone rybki, cycki kurczaka i inne mięsa...eh...mogę pomarzyć), nie cierpię mleka (oprócz tego do kawy)...i ...nie wiem jak to określić- często mam przesyt nabiału.
Może opiszę- gdy kilka dni pod rząd zjem dużo nabiału np. twarożki domowej roboty z zieleniną, wieśniaki, jogurty naturalne itp, to w pewnym momencie nawet najświeższy nabiał zaczyna mi śmierdzieć, autentycznie capi mi taką zgnilizną, próbowałam kiedyś się przemóc i mimo to zjeść- zbierało mnie na wymioty (twaróg był na pewno świeży, bo TŻ się nim zajadał), po 2-3 dniach mi przechodzi i znów mogę jeść i nic mi nie śmierdzi....
dlatego sama nie bardzo mam pomysły co jeść, zeby moje minimum białkowe osiągnąć.
Gosiaczku, daj może jakiś swój przykładowy jadłospis, chętnie zmałpuję conieco

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując