2012-04-04, 10:38
|
|
Raczkowanie
|
Nie potrafię tuszować rzęs-cała powieka ubrudzona
Witam...
Mam dziwny problem. Jestem szczęśliwą posiadaczką długich, aczkolwiek jasnych rzęs- przez co konieczne jest malowanie ich tuszem. Wypróbowałam już wiele marek i najlepiej wypadły tusze Maybelline- One by one, Colossal'e.
Jednak nie tusz jest problem- a moja ręka (?). Nie umiem 'normalnie' pomalować rzęs- zawsze wymażę całą powiekę (górną i dolną) i to nie tak jak to się zdarza innym- lekko gdzieś maźnąć. Po prostu obie powieki są czarne, moje tuszowanie oczu wiąże się z posiadaniem płynu do demakijażu, płatka kosmetycznego oraz patyczka.
Jestem już do tego przyzwyczajona, ale na wyjazdach, przed znajomymi wstyd tak "malować" oczy, muszę się wiecznie chować, podczas gdy inne kobiety usiądą na łóżku z małym lustereczkiem i tuszują.
Owszem, jeśli bardzo się staram (ale tak bardzo bardzo!)- uda mi się to zrobić bez tak wielkiego wypaćkania - tylko, że zajmuje to 2x więcej czasu i po prostu szybciej jest się wymazać jak zawsze i szybko to zmyć patyczkiem/wacikiem.
Wiem, że to strasznie głupie, ale czy macie dla mnie jakąś radę? Czy kiedykolwiek nauczę się tuszować rzęsy.....?
|
|
|