Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do jakiego wieku, kobieta powinna starać się o dziecko?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-04, 13:26   #9
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Do jakiego wieku, kobieta powinna starać się o dziecko?

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A moim zdaniem to żadna moda. Odpowiem na swoim przykładzie. Mam 22 lata, licencjat robię (planowo) za rok. Skończę go mając 23 lata. Potem mam w planach roczny wyjazd za granicę jako au-pair. Potem studia magisterskie (za granicą), które jeśli wszystko pójdzie według planu skończę mając lat 26. Potem roczne studia podyplomowe (możliwe do zrobienia dopiero po magisterce), po nich będę w wieku lat 27. Potem przygotowanie do egzaminu państwowego i jeśli się uda to pierwsze podejście. Egzamin ten zdam mając załóżmy lat 28, a jest możliwość spora, że za pierwszym razem mi się nie powiedzie - kolejna próba możliwa po roku. Może się więc okazać, że mając lat 30 dopiero zaczynam prawdziwą pracę w zawodzie. A wiadomo, że zanim pensja będzie porządna (o ile będzie ), to też musi minąć. Jest mnóstwo osób jak ja, które studiują lub zakładają własne firmy, lub pracują za granicą i które ustatkowaną sytuację materialną zaczynają mieć dopiero po 30-stce. A dla mnie niestety pieniądze są ważne, jeśli planuje się dzieci.

Co do tematu wątku - ciężko mi powiedzieć, chyba za młoda jeszcze jestem na to.
Byle by ci los tych planow nie pokrzyzowal;P bo brzmi kolorowo...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując