Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - tradzik hormonalny ktos wyleczyl?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-12-28, 13:06   #3
czekoladka79
Zadomowienie

Dot.: tradzik hormonalny ktos wyleczyl?

A nikt Cię nie skierował do endokrynologa i na badania hormonalne? Tu chyba od tego należy zacząć.Ginekolog raczej nic tu nie pomoże, ewentualnie lekarz o dwóch takich specjalizacjach.
Ja byłam u kilku dermatologów i każdy stwierdził, że jeśli poziom hormonów nie zostanie uregulowany to oni nic mi nie pomogą.Tym bardziej kosmetyczka nic nie pomoże.
Poza tym słyszałam, że Diane 35 można brać max pół roku, kto Cie tym faszerował przez 3 lata ???!!!!

Kiedy zrobisz wszystkie dokładne badania hormonalne, lekarze będą wiedzieli co jest nie tak i zastosują odpowiednie leczenie. Ja mam trądzik androgenny, więc były dwie możliwości albo jest za duzo hormonów męskich, albo żeńskie są zbyt słabe i zagłuszają je męskie. Badania wykazały że jest zbyt wysoki poziom prolaktyny i za mało progesteronu. Ale żeby zrobić wszystkie badania to musiałam na poczatku cyklu spedzić trzy doby w szpitalu i pod koniec cyklu jeszcze dwie. Więc teraz do lekarza na badania i zacznij leczenie, ja jestem w trakcie leczenia które musiałam przerwać ze względu na kiepskie samopoczucie po lekach. Teraz czekam na kolejną wizytę
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując