Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do Wszystkich Z Brakiem Samoakceptacji
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-12-28, 19:03   #2
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k
Dot.: Do osob z brakiem samoakceptacji

Watek jak dla mnie.

Od zawsze chcialam sie zmienic. Od zawsze brakuje mi sil, ambicji i osoby, ktora dopingowalby mnie caly czas, widziala efekty, cieszyla sie z sukcesow razem ze mna.

Glowna przyczyna moich kompleksow to tradzik. Paskudztwo. Psuje mi zycie od kilku lat. Gdyby nie on, mialabym piekna, gladka jasna cere. Kilka dni temu widzialam w avatarze truskawkowejwiosny jej zdjecie - moj ideal. Blada cera, zarozowione policzki. I pomyslalam: ja tez moglabym tak wygladac, gdyby nie moja zmora - pryszcze.

Kolejna sprawa to sylwetka. Wiele osob mowi mi, ze jestem szczupla, ostatnio slysze tez, ze mam dlugie nogi. Ale co z tego, skoro ja uwazam, ze nogi sa krzywe, a niby szczuplej sylwetce widze tylko brzuch wymagajacy wiele pracy.

Dalej: wlosy. Miekkie, zdrowe, geste. Ciemny blond. A ja wolalabym ciemnobrazowe, nawet czarne. Chyba tylko ja uwazam, ze moj nos (o ktory niedawno rozchodzilo sie na wizazu) jest duzy, paskudnie wielki. A czy to prawda? Nie wiem. Widze siebie zbyt subiektywnie.

Byc moze zboczylam nieco z tematu, ale skoro watek dotyczy braku samoakceptacji...
Bede tu czesto zagladac