Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Napisane przez kapukat
no to ja się pochwalę, sprzątnęłam, całą kuchnię, salon z kominkiem, korytarz, łazienkę, wszystkie dokumenty w pokoju i pokój odkurzyłam i umyłam wszystkie podłogi, zmieniłam firnakę w sypialni i umyłam okno... ale mam czyściutko 
|
Nieźle! 
Cytat:
Napisane przez onething
Powiedzcie mi czy mogę maleństwo ze szpitala odebrać w wózku? Bo byłoby to dla nas wygodniejsze niż nosidełko, a do szpitala z domu wystarczy przejść przez ulicę.
|
W zasadzie jeśli faktycznie mieszkasz tak blisko szpitala, to nie widzę problemu. Jeśli tak czy tak nie będziecie jechać samochodem, to bez sensu jest niesienie dziecka w foteliku. Już rzeczywiście lepiej przewieźć je w wózku.
Cytat:
Napisane przez onething
Mężuś właśnie skończył montować szafkę na buty i nagle słyszę pytanie: Gabiś czy ty jesteś za równouprawnieniem?
Odpowiadam, że tak, na co słyszę " to jedna półka twoja, a druga moja" 
|
Hehe! U mnie też jest równouprawnienie W przedpokoju szafka na buty z 3 poziomami i każdy ma jeden, po prostu na te buty, których najczęściej używa. Kiedyś pewnie Maks z Kajem będą musieli się dzielić. Tyle, że ja mam jeszcze w pudełkach w szafie pochowane więcej niż tż... ale i tak uważam, że mam ich zdecydowanie mniej niż przeciętna kobieta 
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984
Jadę do teatru na Mayday  Do wieczora.
|
Super, też bym chętnie na coś poszła. Niestety Tarnów to nie Kraków 
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33371003]Dziękuję Wam bardzo z całego serca
Dziękuję też Mamusiom z innych wątków za słowa otuchy [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez agatka661
Napisze na szybkosci  bo ide jesc
jestem po usg, maly ulozony prawidlowo, wsyztko u mnie ok
maly wazy 3,5 kilo, wg usg to 38t3d
termin z miesiaczki 7 maj, z usg w 30 tyg 28 kwiecien, teraz z dzisiejszego 18 kwietnia.
maly moze juz mniej wierzgac bo ma mniej miejsca
dobrze ze pojawiaja sie te silne skurcze, powiedzial ze przygotowuja moja macice do porodu, jesli beda dlugotrwale i tp mam jechac na porodowke :P
kurde  ?
jak zjem biore sie za nadrabianie paru stron :P
|
Toż to kawał chłopaka! Lepiej chyba dla Ciebie, żeby gin miał rację faktycznie i żebyś niedługo urodziła, bo jak pochodzisz jeszcze trochę w ciąży, to 4 kilo Leoś na pewno przekroczy. Może będą u Ciebie rozważać cc ze względu na wagę...
Nie bój się na zapas Kobiety przecież rodzą dzieci po 4, 4,5 (ja i anulka ) czy nawet 5 kg się zdarza... Będzie co ma być. A wspominał ten Twój gin o cc? Przypomnij, proszę.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777
W święta chyba mnie tu nie będzie  będziemy u rodziców.
|
Myślę, że w święta to dużo pisać nie będziemy. Każdy z rodziną będzie chciał posiedzieć 
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777
Skurcze przepowiadające w 36tyg....ale to nie znaczy że wtedy rodzi się wczesniej??? są takie przez 4tyg??
|
Nie ma sensu moim zdaniem tak bardzo przywiązywać uwagi co do czasu, siły i sposobu odczuwania skurczów... Ile kobiet, tyle możlwosci albo i jeszcze więcej Jedna ma skurcze przepowiadające przez miesiąc, inna przez 2 dni... Jedna czuje ból w krzyżu, inna jak na okres, inna twardnienia i tak dalej
|